İran'ı suçlayan İsrail Suriye'yi havadan vurdu

İsrail, Golan Tepeleri'nde düzenlenen roketli saldırılara Suriye'deki mevzileri vurarak karşılık verdi. Suriye'nin Kuneytra kentindeki ulaştırma müdürlüğü ve valilik binaları İsrail savaş uçakları tarafından vuruldu. İsrail Golan'da işgal ettiği topraklara atılan roketlerden İran vatandaşı Said İsadi'yi sorumlu tuttu.

İran'ı suçlayan İsrail Suriye'yi havadan vurdu

Suriye'den fırlatılan 4 roket İsrail'in kuzeyi ve İsrail'in işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'ne düştü. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı. İsrail ordusu saldırılara topçu ateşi ve hava operasyonuyla karşılık verdi.

İsrail hava saldırısında Suriye'nin Golan Tepesi'ndeki Kuneytra kentinde Esad rejimine ait ulaştırma müdürülüğü ile valilik binalarını vurdu.

İsrail Haaretz gazetesi, hava saldırısında 1 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin yaralandığını yazdı. 

Suriye resmi ajansı SANA da, İsrail ordusuna ait bir helikopterin Golan Tepesi'ndeki Kuneytra ilinde ulaştırma müdürülüğü ile valilik binalarına füzelerle saldırdığını söyledi.

Saldırının akşam saatlerinde gerçekleştiğini belirten kaynak, İsrail'in saldırılarında valilik ile ulaştırma müdürlüğünde maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.

İran'ı suçlayan İsrail Suriye'yi havadan vurdu - 1 İsrail Golan Tepeleri'nde güvenlik önlemlerini arttırdı ancak bölgeye yeni asker sevkiyatı yapmayacak. 

İSRAİL İRAN'I SORUMLU TUTTU

İsrail ordu sözcüsü de, İsrail'i hedef alan roketli saldırılardan İran vatandaşı Said İsadi'yi sorumlu tuttu. İsadi'nin İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı özel kuvvetler olan Kudüs Gücü'nün Filistin teşkilâtının başında olduğu ileri sürüldü.

"İRAN YENİ CEPHE AÇTI"

Golan Tepeleri'ne destek birlikleri gönderilmeyeceğini açıklayan İsrail ordu sözcüsü, "Suriye'deki savaşın bir parçası olmak istemiyoruz" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon da "İran'ı Golan Tepeleri'nde İsrail'e karşı yeni bir terör cephesi açmakla" suçladı.

SURİYE TOPRAĞI 1967'DEN BERİ İSRAİL'İN ELİNDE

İsrail 1967 yılındaki Altı Gün Savaşı'nda Suriye toprağı Golan Tepeleri'ni ele geçirmişti. Suriye 1973 yılında bin 150 kilometrekare büyüklüğündeki bölgenin bir kısmını bir süreliğine geri aldı.

Şam yönetimi o zamandan bu yana tüm Golan Tepeleri'nin barışçı bir çözüm çerçevesinde kendisine geri verilmesini talep ediyor.

Sayfa Yükleniyor...