İsrail Yemen'i vurdu: Füze üsleri hedef alındı
24.08.2025 16:27
Son Güncelleme: 24.08.2025 23:40

İsrail Yemen'de başkanlık kompleksinin yakınlarını ve füze üslerini vurdu. İlk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. Sana’nın çoğu mahallesine elektrik sağlayan bir elektrik santralinde büyük çaplı yıkım meydana geldi.
Yemen'deki Husiler, İsrail'in başkent Sana'yı vurduğunu açıkladı.
Bölge sakinleri Reuters'a, saldırıların başkanlık kompleksinin yakınındaki bir bölgeyi ve füze üslerini hedef aldığını söyledi.
Husilerin El-Masirah TV kanalı, ayrıntıları vermeden İsrail'in başkente saldırı düzenlediğini bildirdi.
Yemen petrol şirketine ait yakıt deposuna düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı belirtildi.
SANA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ
Resmi İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’a göre, 14 İsrail savaş uçağı Sana’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı da dahil olmak üzere bir dizi hedefi bombaladı.
İsrail savaş uçaklarının, yakıt depolarını ve 2 elektrik santralini de hedef alan saldırıda 40 füze kullandığını belirten Husiler, saldırının 2 gün önce atılan bir Yemen füzesine yanıt olduğunu ifade etti.
Husiler’den yapılan açıklamada, “İsrailli düşman pazar öğleden sonra Sana’ya bir saldırı başlattı, buradaki hayati tesisleri hedef aldı ve Haiz Elektrik Santrali’nde geniş çaplı yıkıma ve elektrik kesintisine neden oldu” dedi.
Husiler ayrıca, saldırının başkentin çoğu mahallesine elektrik sağlayan Haiz Elektrik Santrali’nde büyük yıkıma yol açtığını vurguladı.
Husilere bağlı Yemen Sağlık ve Çevre Bakanlığı, ölü sayısının kesin olmadığını belirterek sivil savunma ve kurtarma ekiplerinin “Siyonist saldırganlığın neden olduğu yangınları söndürmek” ve olası kurbanları aramak için çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, Yemen'e düzenledikleri hava saldırılarını sürdürecekleri tehdidinde bulundu.
NETANYAHU'DAN "SALDIRILARI SÜRDÜRECEĞİZ TEHDİDİ"
Netanyahu, Gazze Şeridi'ne başlattıkları saldırıların ardından Husilerin karşılık olarak balistik füze ve insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılara ilişkin "Bize kim saldırırsa biz de ona saldırırız.” ifadelerini kullandı.
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, ise Yemen'e saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, Sana’da hedef aldıkları Başkanlık Sarayı’nı yıktıklarını iddia etti.
Katz, "İsrail ordusu, Yemen'deki Husi cumhurbaşkanlığı sarayını yerle bir etti ve yakıt depolarına, elektrik santrallerine saldırdı.” ifadelerini kullandı.
Yemen’e hava ve deniz ablukası uygulamaya devam ettiklerini belirten Katz, Husilere ait altyapıyı vurmaya devam edeceklerini savundu.

