NTV

Lübnanlı şarkıcıyı öldürten işadamına idam

25.06.2009 12:13

Lübnanlı şarkıcıyı öldürten işadamına idam
Anadolu Ajansı
Google'da NTV'yi tercih et

Lübnanlı şarkıcı Suzanne Tamim'i öldürmekten suçlu bulunan Mısırlı iş adamının ölüm cezası onandı.

Mısır mahkemesi, Lübnanlı şarkıcı Suzanne Tamim'in öldürülmesiyle ilgili görülen cinayet davasında verilen idam cezası kararını onadı.

Mahkeme hakimi, 21 Mayıs'ta aldığı idam cezası kararını baş müftüye danıştıktan sonra cezanın infaz edilmesine karar verdi. Hakim, Mustafa'nın suç ortağının idam cezasını da onadı.

Dava, "Mısır'da yasaların üzerinde görülen elit tabakanın bir üyesi" ile ilgili olduğu için ilgiyle izlenmişti

Mısır'ın önde gelen iş adamlarından ve iktidar partisi üyesi Haşim Talat Mustafa (49), eski bir Mısırlı polis memuruna, Dubai'de bulunan Tamim'i öldürmesi için 2 milyon dolar vermekten suçlu bulunmuştu.

Dubai'de öldürülen şarkcı Suzanne Tamim

Mustafa'nın evlilik teklifini reddettiği belirtilen 30 yaşındaki şarkıcı Tamim, geçen yıl Temmuz ayında Dubai'de öldürülmüştü.