2016 KPSS DHBT sınav sonuçları açıklandı!

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) alan bilgisi sınavı ÖSYM tarafından 4 Aralık tarihinde gerçekleştirildi. Merakla beklenen DHBT sınav sonucu açıklandı.

2016 KPSS DHBT sınav sonuçları açıklandı!

ÖSYM tarafından Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev alacak personelin belirlenmesi amacıyla yapılan KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi 4 Aralık Pazar günü 09.30'da yapıldı.

Sınav sonuçları ise ÖSYM'nin resmi sitesinde duyuruldu.

KPSS DHBT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS DHBT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sınavda adaylara çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan alan bilgisi testi için 60 dakika süre verildi.

SINAVDA YÖNELTİLEN SORULAR 

Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi konularından oluşacak ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacak. Bu testte, "İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an-ı anlama ve meal bilgisi), Siyer, İslam Ahlakı" konu başlıklarından sorular yer alacak.

İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecek. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için imam hatip okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacak. Test"Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet" konu başlıklarından oluşacak.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların, sınavın başlama saatinden en az bir saat önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunması gerekiyor.

Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alınacak.

DHBT PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

DHBT sınavına katılan adayların KPSS puanlarının yanında, öğrenim düzeylerine göre KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları da hesaplanacak.  

DHBT sonuçları her öğrenim düzeyi için (ortaöğretim, ön lisans, lisans) ayrı ayrı değerlendirilecektir. Puanlar 100 üzerinden değerlendilecektir.

Sayfa Yükleniyor...