2016 LYS tercihleri ne zaman başlıyor?

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere tercih işlemleri gerçekleştirilecek. 24 tercihte bulunabilecek adaylar için tercihler 26 Temmuz'da başlıyor.

2016 LYS tercihleri ne zaman başlıyor?
2016 LYS tercihleri ne zaman başlıyor? - 1

Üniversite adaylarının merakla bekledikleri üniversiteye giriş aşamasının ikinci basamağı olan LYS sınavı dün açıklandı.

Sınav sonucunun ardından başarılı olan öğrenciler tercih işlemlerini gerçekleştirerek istedikleri üniversitelere girmeye çalışacaklar.

18-19 ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde uygulanan 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı (2016-LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM’nin sitesinden yapılan açıklamada iptal edilen sorulara yönelik şu açıklama geldi:

ÖSYM Yönetim Kurulunca;

18 Haziran 2016 tarihinde yapılan LYS-4 Felsefe Grubu Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 19. sorusunun, mantık dersi öğretim programının “Tanım ve Tanımlanamazlar” ile ilgili 16. kazanımı doğrultusunda hazırlanmış olup soruda bilimsel hata bulunmamasına rağmen mevcut ders kitabında tanımlanamaz üç gruptan sadece ikisi hakkında bilgi verilmesi sebebiyle iptal edilmesine,

25 Haziran 2016 tarihinde yapılan LYS-2 Kimya Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 3. sorunun “B” olarak girilmiş cevabının “E” olarak düzeltilmesine,

25 Haziran 2016 tarihinde yapılan LYS-5 Fransızca Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 33. sorunun “C” olarak girilmiş cevabının “B” olarak düzeltilmesine,
26 Haziran 2016 tarihinde yapılan Türk Dili ve Edebiyat Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 9. sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir.

2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunun 4.6.1. LYS Puanları Nasıl Hesaplanacaktır? maddesinde yer alan hüküm gereği; Türk Dili ve Edebiyat Testi ile Felsefe Testinde en az bir cevabı bulunan tüm adayların bu soruları doğru cevapladıkları kabul edilerek değerlendirme işlemi yapılmıştır.

YÜKSEK ÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından 26 Temmuz- 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında adaylar tercihlerini yapabilecekler. Adayların 24 tercih hakkı vardır. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılması mümkündür.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar, 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adaylar bu kılavuza göre tercihlerini belirleyeceklerdir. Adaylar tercihlerini yazmaları için bu kılavuzdaki boş Tercih Listesinden yararlanabilirler. Böyle bir hazırlık tercihlerin internete girilmesinde kolaylık sağlayacaktır.

Üzerinde çalışma yapılan liste ÖSYM’ye kesinlikle posta ile gönderilmemeli veya elden teslim etmek için girişimde bulunulmamalıdır. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konulmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacaktır.
Tercihler, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır.

Adaylar, tercihlerini internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.).

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar üç gruba ayrılabilir:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,
c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

Sayfa Yükleniyor...