2020-2021 eğitim ödenekleri ne zaman yatırılacak? (Kırtasiye yardımı ücretleri ne kadar?)

Eğitim hazırlık ödeneği ya da kırtasiye yardımı olarak bilinen her sene MEB tarafından öğretmenlere verilen ödemenin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. 2020-2021 yılı eğitim ödeneği konusunda açıklama yapıldı. İşte, kırtasiye yardımı hakkında detaylar...

2020-2021 eğitim ödenekleri ne zaman yatırılacak? (Kırtasiye yardımı ücretleri ne kadar?)

Milli Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre okullar 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlıyor. Yeni eğitim modelinin açıklanmasından sonra öğretmenler her sene yapılan eğitim hazırlık ödeneğini araştırmaya başladı. 

EĞİTİM ÖDENEĞİ (KIRTASİYE YARDIMI) NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Hazırlık ödeneğinden faydalananlar haricinde yer alan hizmetli, memur gibi devlet çalışanları yararlanamıyor.

EĞİTİM ÖDENEĞİ TARİHİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 81 ile gönderilen yazıya göre; öğretmenlerin alacağı kırtasiye parası yani eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği 7 Eylül 2020 tarihinde kademeli olarak yatmaya başladı. 

KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR OLDU?

Öğretim yılına hazırlık ödeneği Madde 11- (1) 657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesinde öngörülen öğretim yılma hazırlık ödeneği; 2020 yılında 1.210 TL olarak ödeniyor.

Bu ödeme 2021 yılında 1.250 TL olacak.

VİDEO: UZAKTAN EĞİTİMDE AİLELER NELERE DİKKAT ETMELİ?

Sayfa Yükleniyor...