2021 LGS ne zaman yapılacak? (2021 LGS tarihleri)

LGS sınavına girecek olan 8. Sınıf öğrecileri, 2021 LGS sınavı sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda gerçekleşecek. Peki  LGS ne zaman LGS ile ilgili tüm merak edilenler...

2021 LGS ne zaman yapılacak? (2021 LGS tarihleri)

Liseye Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilen LGS sınavının tarihleri belli oldu. Corona virüs nedeniyle öğrenciler, EBA TV üzerinden uzaktan eğitimlerini sürdürüyor. Mili Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı sonrası kontenjanlar, kayıt bölgeleri hakkında çalışma başlatıldı.

2021 LGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2020/2021 eğitim öğretim yılı takvimine göre LGS sınavı 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek.

LGS sınav başvuruları corona virüs tedbirleri kampsamında sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirildi.Sınava girecek olan öğrencilerin sınav giriş yerleri e-Okul üzerinden sınav tarihinden en az 1 hafta öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. 

Sözel ve sayısal olmak üzere iki oturumdan oluşacak olan LGS sınavı örnek soruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. 

Sözel Bölüm Örnek Sorular

Sayısal Bölüm Örnek Sorular

Sayfa Yükleniyor...