2022 ALES 17 Nisan'da yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 17 Nisan'da uygulanacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) için geç başvurular dün sona erdi.

2022 ALES 17 Nisan'da yapılacak

Her yıl belirli dönemlerde gerçekleşen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için geç başvurular alınmaya başladı.

2022 /1 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Başvuruları daha önce 21 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında yapılan ALES/1 sınavı 17 Nisan’da gerçekleşecek. 

Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için 15 Mart 23.59'a kadar geç başvurular alındı.

tarafından yayınlanan kılavuza göre geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti,  yüzde 50 artırımlı olarak ödeniyor.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl 145 lira olan ALES başvuru ücreti bu yıl 185 TL olarak belirlendi.

Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklar.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir.

2022 ALES TAKVİMİ

ALES/1: 17 Nisan

ALES/2: 21 Ağustos

ALES/3: 20 Kasım

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Twitter Facebook

Sayfa Yükleniyor...