Ders kitapları okula dönüştü

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan proje sayesinde, ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının geri dönüşümünden elde edilen gelir yine eğitim için kullanılıyor.

Ders kitapları okula dönüştü

Geçen yıl toplanan 800 ton kitabın geri dönüşümünden sağlanan gelirin bir bölümüyle okul ve yemekhane yaptırılırken, bu yıl projeden kazanılacak parayla öğrencilerin ortak sınavlarının giderlerinin karşılanması planlanıyor.

Projeyi yöneten Bursa Milli Müdür Yardımcısı Ensar Manav, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her eğitim-öğretim yılı başında öğrencilere ücretsiz dağıttığı kitapların, yıl sonunda öğrencilerde kaldığını ve çoğu zaman çöpe gittiğini söyledi.

''(KİTAPLAR ÇÖPE GİTMESİN) DEDİK''
Müdürlük olarak kitapların tekrar ekonomiye kazandırılması için bir çalışma başlattıklarını ve öğrencilerden eğitim yılı sonunda kitapları okullarına getirmelerini istediklerini ifade eden Manav, ''(Kitaplar çöpe gitmesin) dedik. Oturduk, bir geri dönüşüm projesi yaptık. Bunu okullarımıza duyurduk. İlk yıl 700 tonun üzerinde kitap topladık. Sonra projemizi bakanlığa yolladık. Bakanlık da çok beğendi ve tüm Türkiye'deki okullarda uygulanmasını istedi'' diye konuştu.

Manav, Türkiye'ye örnek olan proje çerçevesinde geçen yıl Bursa'da 800 ton kitap topladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Geçen yıl Osmangazi ilçemizde bir okulun yapımı için bu kaynaktan 265 bin lira aktardık. Orhaneli ilçesinde taşımalı sistemde olan bir okulun yemekhanesini yapımı için 65 bin lira aktardık. Ayrıca yıl içinde yapılan ortak sınavların masraflarını karşıladık. Gelecek yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılacak iki ortak sınav ile ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yapacakları ortak sınavların ücretlerini de buradan karşılayacağız. Bu yıl bin tondan fazla kitap toplamayı hedefliyoruz. Amacımız çocukları çevre konusunda bilinçlendirmek ve kitapların geri dönüşüme kazandırılması.''

Sayfa Yükleniyor...