Yediiklim Yayınevinden KPSS sorularına ilişkin açıklama
04.08.2022 16:51
Son Güncelleme: 04.08.2022 17:29
KPSS'de daha önce Yediiklim dergisinde yayınlanan soruların yer aldığı tespitiyle başlayan soruşturma devam ederken yayınevi kendilerine yapılan suçlamaların asılsız olduğunu açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, ''Sızdırılma yok, sorularımız kullanıldı'' denildi.


''SIZDIRILMADI, KULLANILDI''
Yayınevinden yapılan açıklamada, soruların sızdırılmadığı ve yapılan suçlamaların asılsız olduğu belirtildi.
Ayrıca, iddiaların aksine ''yayınevinin bazı sorularının KPSS'de kullanıldığı'' öne sürüldü.

Öte yandan Yediiklim Yayınevi sahibi Münir Çelik'te de bir açıklama gelmişti.
"20 sorunun noktası, virgülüne kadar ÖSYM soruları ile aynı olduğunun" asılsız olduğunu iddia etmişti.


''UZMANLAR ÖZGÜN SORULAR HAZIRLADI''


Devlet Denetleme Kurulu ile konuyla ilgili görüştüklerini aktaran Çelik, olayda kendilerinin mağdur olduğunu savundu.
Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda soruların sızdırıldığı iddiası yargıya taşındı. Devlet Denetleme Kurulu'nun suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddialarla ilgili soruşturma başlattı.
İddiaların odağındaki Yediiklim Yayınevi'ndeki aramaya ilişkin Başsavcılık'tan yapılan açıklamada "Soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir" denildi.