Hedef: Anlamak, eleştirmek ve üretmek

BİLGİ Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı, öğrencilerine ilgi alanlarına göre araştırma yapma ya da medya için içerik üretme seçeneklerini sunuyor.

2009-2010 akademik yılında eğitime başlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı (M&İS), öğrencilere kuramsal irdeleme ve araştırma temelli tezli yüksek lisans seçeneğinin yanı sıra medya için proje üretimine dayalı tezsiz (projeli) yüksek lisans seçeneğini sunuyor.

Program, Türkiye'nin önde gelen medya grupları, araştırma şirketleri ve sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri yapıyor.

Doğuş Yayın Grubu ve Doğan TV Holding ile program ortağı olan BİLGİ Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı, isteyen öğrencilerine, eğitimlerinin ikinci yılını bu kurumlarda geçirerek mezuniyet projesi üretme seçeneğini sunuyor.

Program ortaklarına proje üretmek üzere giden öğrenciler, bir yandan eğitimlerini sürdürürken bir yandan da bulundukları kurumun olanaklarından yararlanıyor.

Öğrencilerin, BİLGİ'deki danışmanlarının yanı sıra proje ürettikleri kurumun danışmanlarının gözetiminde hazırladıkları multimedya projeleri yılsonunda üniversitede değerlendirmeye sunuluyor.

TESEV'le de ortaklık protokolü imzalama hazırlığında olan M&İS'in program ortakları arasında İndeks İletişim ve Atlantis Yapım da bulunuyor.

Tezli yüksek lisans yapan öğrenciler ise, eğitimlerinin bir dönemini Ipsos KMG'de araştırma yaparak veya bir sivil toplum kuruluşunda çalışarak ya da İngiltere'de University of Liverpool'da ders alarak geçirebiliyorlar.

Araştırma yapan öğrencilerin çalışmaları, www.bilgimedya.org adresinde yayımlanıyor.

Öğrenci profilinin yüzde 70'ini genç çalışanların oluşturduğu programda yer alan dersler saat 19.00'da başlıyor ve derslere devam zorunluluğu bulunuyor.

M&İS öğrencileri, ayrıca, Mimari Tasarım'dan Kültür Yönetimi'ne kadar geniş bir yelpazeden seçmeli ders alma olanağına da sahip.

Birçok akademik ve kültürel etkinlik de düzenleyen M&İS, geçtiğimiz yıl içerisinde The Afghan Chronicles belgeselinin Kanadalı yönetmeni Dominic Morissette'i, "Sporcular Rol Modeli Olmalı mı?" başlıklı konuşmasıyla Prof. Dr. Stephen Mumford'ı, siyasi iletişim konusunda University of Liverpool'dan Prof. Dr. Karen Ross'u ve "Aşkın Semiyotiği" ile ilgili atölye çalışması yapan Prof. Dr. Arthur Asa Berger'i ağırladı. Yılda iki kez gerçekleştirilen Domino Dersler'in geçen yılki konukları ise Prof. Dr. Aydın Uğur ve Prof. Dr. Orhan Tekelioğlu oldu.

Sayfa Yükleniyor...