Kız çocukları okusun diye...

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, ''Ülke genelinde kırsalda yaşayan 50 bin kız öğrencinin orta öğretime devamı için kent taşınmalı eğitim sistemine geçiyoruz'' dedi.

Kız çocukları okusun diye...

Civelek, kız çocuklarının orta öğretime erişimlerinin sağlanması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti.        

Civelek, şöyle konuştu:       

''Devlet olarak, ilk kez orta öğretimin zorunlu bir eğitim olmamasına rağmen, kırsal kesimde yaşayan, ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan kız öğrencilerin, eğitim sorunlarını taşımalı eğitimle çözüyoruz. Bu konuda tüm il valiliklerine genelgeler gönderildiği gibi taşımalı eğitim uygulamasına ilişkin ödenekler de aktarıldı.''        

ÖĞLE YEMEKLERİ DE BAKANLIK'TAN
Bu eğitim öğretim yılında ülke genelinde 50 bin kız öğrenciyi taşımalı eğitim uygulamasından yararlandırabilmeyi hedeflediklerini ifade eden Civelek, taşımalı eğitim uygulamasından yararlandırılacak öğrencilerin öğle yemeklerinin de Milli Bakanlığı tarafından karşılanacağını bildirdi.
       
OKUL YAPIMI İÇİN 12 MİLYON EK ÖDENEK
Milli Eğitim Bakanlığı olarak Gaziantep'e, verilmesi planlanan ödeneğin dışında 12 milyon TL ek ödenek gönderdiklerini hatırlatan Civelek, şu bilgileri verdi:        

''Gaziantep'teki eğitim kalitesini yükseltmek için çok çalışmalıyız, çok gayret sarf etmeliyiz. Çünkü dünyadaki ekonomik sosyal değişimleri izleyebilmek, bilim ve teknolojideki yenikleri yakalayabilmek çok önemli. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı gelişmiş ülkelerdeki çocukların seviyesine çıkartabilmek için her ne kadar biz bakanlık olarak eğitim programlarımızı yeniliyorsak da, tabi ki eğitim yatırımlarına da bir o kadar önem vermek gerekiyor. Gaziantep'teki eğitim kalitesinin yükseltilebilmesi için akademik bir çalışma yürütüyoruz.        

Yapacağımız toplantılar sonucu elde edeceğimiz verileri Ankara'da ilgili kurullarda ele alıp Gaziantep'teki eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik bir dizi çalışmalar yapacağız. Gaziantep'te, gerek yeni derslik sorunu, gerekse de eğitim kalitesinin artırılmasına ilişkin çeşitli çalışmalar yürüteceğiz.''

4 BİN DERSLİK LAZIM
Civelek, Gaziantep'in derslik ihtiyacının çok büyük bir sorun olduğuna dikkati çekerek, 4 binin üzerinde dersliğe ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Civelek, ''Gaziantep'te okul arsası sorunu çözüme kavuşturulur ise biz Bakanlık olarak direk devreye girerek yeni dersliklerin yapılması konusunda planlama yapabiliriz. Hem biz, hem de hayırseverlerin bağışlarıyla, soruna kısa sürede çözüm bulabiliriz diye düşünüyorum'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...