'Mühendis Kızlar' için PERYÖN'de eğitim fırsatı

Limak Vakfı'nın 20 binden fazla öğrenciye destek sağlayan Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi, 4'üncü yılında PERYÖN işbirliği ile güçleniyor

'Mühendis Kızlar' için PERYÖN'de eğitim fırsatı

Limak Vakfı tarafından yürütülen ve kadınların iş hayatındaki konumunu güçlendirmeyi ve mühendislikte kadın istihdamını artırmayı hedefleyen Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi, bugüne kadar 20 binin üzerinde öğrenciye ulaşmayı başardı. Mühendis adayı kadınları çok yönlü destekleyen proje, yeni dönemde PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği ile yaptığı iş birliği ile programı ve kariyer fırsatları konusunda daha da güçlendi.

Projenin dördüncü yılında geldiği aşamanın değerlendirildiği ve PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği ile başlatılan iş birliğinin paylaşıldığı toplantıda basın ile bir araya gelen Limak Vakfı Başkanı Ebru Özdemir, “Limak Vakfı bünyesinde dört senedir yürüttüğümüz Türkiye’nin Mühendis Kızları ile Türkiye’de insan yönetiminin gündemini belirleyen lider kurumlardan biri PERYÖN arasında bu sene başlatmaya karar verdiğimiz, mühendis adaylarımızı kariyer fırsatları konusunda daha da güçlendireceğine inandığımız yeni nesil eğitim içeriğine sahip Mühendislikte Liderlik Sertifika Programı’nı başlattığımızı duyuruyoruz.” diye konuştu.

MÜHENDİSLİKTE LİDERLİK PROGRAMI

'Mühendis Kızlar' için PERYÖN'de eğitim fırsatı - 1 Ebru Özdemir (Limak)-Berna Öztınaz (PERYÖN)

Sözlerine TMK’nın dördüncü yılında yarattığı etkiyi değerlendirerek devam eden Özdemir, “Dört yılda projemiz vasıtası ile mühendislik okuyan 300’ün üzerinde üniversite öğrencisini çok yönlü olarak destekleyip, 20 binin üzerinde de lise öğrencisine mühendislik mesleğine ilişkin farkındalık yaratıcı eğitim ve uygulamalarla ulaşmayı başardık. Projemizden mezun olan 37 öğrencimiz birer mühendis olarak iş hayatına atıldı ve çok önemli şirketlerde ve projelerde görev aldılar. Hatta onlar da bu yıl mentor olarak projede var olmaya devam ediyorlar” diye konuştu.

TMK kapsamında daha önce sertifika programlarının bulunduğunu ama bu yıl içeriği, adı ve en önemlisi programı birlikte hayata geçirdikleri ortaklığın değiştiğini belirten Özdemir, “Projemizde var olan eğitim modülümüzü bu sene PERYÖN Akademi iş birliğinde ‘Mühendislikte Liderlik Sertifika Programı’ olarak yeniliyoruz” dedi.

Geleceğe yön verecek kadın liderler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Özdemir şöyle konuştu; “Çünkü bizler Limak Vakfı olarak, TMK ve diğer projelerimizde sadece teknik olarak donanımlı ve bilgili mühendis adayları yetiştirmiyoruz. Bizler gelecekte liderlik yapabilecek kapasiteye sahip kadın mühendis adayları yetiştiriyoruz. Ve onların ülkemizin geleceğine yön verecek kadın liderler olmasını istiyoruz.”

100 KIZ ÖĞRENCİ İLE BAŞLIYOR

“Şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma hayatına liderlik etmek vizyonuyla” faaliyetlerini sürdüren PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği olarak Türkiye’nin Mühendis Kızları  Projesi’ne gönülden inanıyoruz.” diyen PERYÖN Başkanı Berna Öztınaz ise iş birliği ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Türkiye’nin Mühendis Kızları Mühendislikte Liderlik Programı’nın eğitim modüllerini tasarlarken 21. yy yetkinliklerini baz aldık. Bunun sonucunda kızlarımızın PERYÖN çatısı altında eğitim alacağı 12 ana konu çıktı. PERYÖN Akademi Türkiye’nin Mühendis Kızları Mühendislikte Liderlik Programı’nda bu konular üzerine Türkiye’nin farklı şehirlerinde okuyan tam 100 kızımız, altı aylık süre boyunca PERYÖN Akademi’de eğitim alacak. Üstelik eğitimler PERYÖN Akademi’nin 2019 yılında hayata geçirdiği yeni nesil öğrenme platformu olan LMS sistemi üzerinden webinarlar ile sağlanacak. Tüm katılımcılar bulundukları yerlerden interaktif olarak eğitime katılabilecek, eğitim öncesi ve sonrası testler ile anlık olarak gelişimleri gözlemlenip raporlanabilecek. Türkiye’nin aydınlık geleceğine ışık tuttuğuna inandığımız bu projenin bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz.”

GOOGLE'DAKİ TÜRK MÜHENDİS

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Kariyer
  • Ekonomi
  • Şirketler
  • Eğitim

Sayfa Yükleniyor...