1,5 trilyon dolarlık fon, İstanbul'da buluştu

''İstanbul Yatırım Derneği'' ile ''Ortadoğu Ekonomi Platformu'' işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ve 2 gün sürecek olan ''Uluslararası Yatırım Zirvesi'' İstanbul Zorlu Center'da başladı.

1,5 trilyon dolarlık fon, İstanbul'da buluştu

''Uluslararası Yatırım Zirvesi"; Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden enerji, teknoloji ve gayrimenkul alanında karar verici yatırımcıları ağırladı.

Toplam 1,5 trilyon dolarlık Körfez yatırım fonlarını yöneten katılımcılar; iki gün süren zirvede, Türkiye'ye yatırım yapmış uluslararası şirketlerin ve fonların yöneticileri ve Türkiye hükümetinin üst düzey temsilcileri ile görüşme, fikir alışverişinde bulunma ve Türkiye'deki fırsatları değerlendirme imkanı buldular.

Uluslararası Yatırım Zirvesi'nin Başkanı Haşim Süngü, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Körfez fonlarının Türkiye ekonomisine ilgisinin çok geniş kapsamlı olduğunu vurgulayarak, "Hemen hemen her sektörle ilgilendiklerini, bilgi talep ettiklerini söyleyebilirim. Ancak daha ayrıntılı bir gözle bakarsak büyük oranda 'Enerji', 'Gayrimenkul' ve 'Teknoloji' sektörlerini çok yakından izledikleri görülüyor. Biz de zirveyi bu üç ana başlığa odaklanan özel oturumla zenginleştirdik" dedi.

Zirvenin organizatörlerinden İstanbul Yatırım Derneği'nin Başkanı Mehmet Ulusoy ise konuşmasında, amaçlarının, Türkiye'nin ve İstanbul'un küresel bir yatırım merkezi haline gelmesine katkı sağlamak olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul'un cazibesini herkese göstermek, yeni yatırımların yolunu açmak istiyoruz" dedi ve ekledi: "Geçen yılın ardından bu sene de geniş katılımla hem İstanbul'un hem de Türkiye'nin yatırımcılar açısından cazibesini gözler önüne serdik."

Ortadoğu Platformu Başkanı Erdin Özel de konuşmasında, "Türkiye güçlü ve istikrarlı ekonomik yapısı tüm dünyada takdir edilen siyasi duruşu ile yatırımcılar için cazibe merkezi olmuş ve yatırımların güvenli limanı haline gelmiştir" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "2015 yılı yatırım yılı olacaktır. Önümüzdeki günlere körfez menşeili fonlar ülkemizde büyük yatırımlara imza atacaklardır. Çünkü bu zirve sayesinde Türkiye'deki çok geniş yatırım fırsatlarını en yetkili, en deneyimli isimlerden öğrenme, inceleme fırsatı buldular."

"Enerji", "Gayrimenkul", "Teknoloji" ana başlıkları altında gerçekleştirilen zirvede "Küresel Yatırım", "Mega Projeler ve Yatırım Fırsatları", "Türkiye'de Enerji Fırsatları ve Süreç", ''Yeni Nesil Teknolojiler'', ''Körfez yatırımları'', ''Gayrimenkul Yatırım Fırsatları'' ve ''Körfez Sermayesinin Türkiye'ye Bakışı'' başlıkları altında özel oturumlar gerçekleştirildi. Ayrıca Körfez yatırımcıları; hükümet yetkilileri ve Türkiye'ye yatırım yapmış uluslararası şirketlerin yöneticileri ile "ikili görüşmeler" yapma fırsatı buldular.

ZİRVE PROGRAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfa Yükleniyor...