1 haftada 1 milyar liralık satış

Gayrimenkul sektörünün başlattığı kampanya seferberliği konut piyasasını hareketlendirdi. Emlak Konut GYO projelerinden 1 haftada 1 milyar TL’yi aşan konut ve ofis satışı yapıldı. 1 ay sürecek kampanyanın sonunda 2- 2.5 milyar TL’lik satış yapılması bekleniyor.

1 haftada 1 milyar liralık satış

Darbe girişimi sonrası gayrimenkul sektörü güç birliğine gitmiş ve konutta kampanya seferberliği başlatılmıştı.

Emlak Konut GYO ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) öncülüğünde yaklaşık 60 bin konut ve ofiste faizler 0.7’ye çekildi, vade 120 aya uzadı.

Emlak Konut ayrıca TÜFE endeksli satış seçeneği sundu ve borcunu peşin ödeyene yüzde 20 indirim yapacağını duyurdu.

Hürriyet'in haberine göre, konut alıcısı bu fırsatı değerlendirdi ve ülkede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen satış ofisleri doldu. 1 haftada Emlak Konut projelerinden yapılan satış 1 milyar TL’yi geçti. 1500’den fazla konut ve ofis satıldı. Satışlar İstanbul ağırlıklı olsa da Ankara, Denizli, Konya ve Nevşehir’den de yoğun talep geldi. Satış ofislerinden alınan bilgiye göre 1 Ağustos’ta başlayan 1 aylık kampanya sonunda satışlar 2-2.5 milyar TL’yi bulacak.

HAFTA SONU SATIŞ OFİSLERİ DOLDU

Emlak Konut GYO’dan sonra kampanya seferberliğinde ikinci önemli adım GYODER’den gelmişti.

GYODER Başkanı Aziz Torun, kampanya seferberliği ile piyasaya canlılık geldiğini söyledi. Kampanya katılan şirket sayısının hızla arttığını belirten Torun, “Kampanyanın başladığı 1 Ağustos günü 39 şirket ve 86 projede dahil demiştik. Bugün 49 şirket ve 118 proje var. 60 bin gayrimenkul indirimli satılıyor. Derneğe üye olmayan şirketlerin de kampanya yapması ile sayı her geçen gün artıyor. Şirket yöneticileri ile görüşmelerimiz gösteriyor ki beklenen talep geldi. Hafta sonu satış ofisleri dolmuş. Yerli alıcı gibi yabancı konut alıcısı da harekete geçti” dedi.

Sayfa Yükleniyor...