1.Katar Türk Ürünleri Sergisi

İstanbul Ticaret Odası (İTO), üyelerinin yeni pazarlara açılarak yeni ortaklıklar kurması amacıyla başlattığı "Körfez Açılımı" projesini genişletiyor. İTO bugüne kadar yapılan en büyük Türk ihraç ürünleri sergisini Katar'da gerçekleştirecek.

1.Katar Türk Ürünleri Sergisi

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Katar 1'inci Türk Ürünleri Sergisi'ne mobilyadan inşaata, makineden kozmetiğe, hediyelik eşyadan hazır giyim ve gıda sektörüne kadar çok sayıda sektörden 200 özel sektör temsilcisi katılacak. Sergi, 3- 6 Ekim 2009 tarihleri arasında,15 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO'nun 1960'lı yıllardan itibaren özel sektörün önünü açmak için fuarlar düzenlemeye başladığını hatırlatarak, "İTO, 1999 yılında düzenlenen Bahreyn 1'inci Türk Ürünleri Sergisi ile Körfez Bölgesi'ndeki ülkeler ile ilişkilerine ivme kazandırmaya başladı. Bahreyn, Oman ve Kuveyt'te büyük ilgi gören sergilerden sonra çok önemli bir başarıya daha imza atacağız. Küresel kriz ortamında sergiye 200 firma ile katılıyor olmamız, Türk özel sektörünün azmini ve gücünü göstermektedir" dedi.

Serginin iki ülke ekonomik ilişkilerini güçlendireceğini söyleyen Yalçıntaş, Katar'ın Türk yatırımcılar için taşıdığı önemine de değindi. Yalçıntaş, şöyle devam etti:  "Körfez Bölgesi'nin yükselen trendi Katar'da ilk defa çok geniş bir yelpazede Türk Ürünleri Sergisi düzenlemekten çok memnunuz. Dünyanın en büyük bilim ve teknoloji parkını inşa eden, dünyanın en büyük tanker filosuna sahip olan Katar aynı zamanda dünyanın en büyük doğalgaz rezervlerinden birine sahip bulunuyor. Gelişmesine son 10 yılda hız veren ülkede, birçok altyapı yatırımına ihtiyaç var. Türk girişimcisinin Katar'da önü açık. Düzenleyeceğimiz serginin meyvelerini önümüzdeki dönemde alacağımıza inanıyorum."

Sergiye katılacak firmalar arasında, hem sektör liderlerinin hem de kendini kanıtlayarak yurtdışına açılmış KOBİ'lerin bulunduğunu vurgulayan Başkan Yalçıntaş, "Katarlı dostlarımıza sadece Türkiye'nin ticari yönünü değil, kültürel zenginliğini de göstereceğiz. Bu zenginlikler arasında, her gün bir folklor ekibi performans sergileyecek. Bir cam üfleme sanatçısı, bir gümüş ustası, bir çini ile iki hat sanatçısı da Türk kültürünün tarihsel boyutunu Katarlılar'la paylaşacak. Bu serginin Türkiye-Katar dostluğuna yeni açılımlar getireceğine inanıyoruz" dedi. 

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...