1 milyon metrekare arazi mercek altında

Kahramanmaraş Defterdarı Osman Koçaş, il genelinde işgal edilen 1 milyon metrekare devlet arazisinin tespit edildiğini ve bundan da ecrimisil yöntemiyle yaklaşık 1 milyon TL gelir beklediklerini açıkladı.

Koçaş, 1 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe giren 6009 sayılı hazine taşınmazları ile ilgili bilgi verdi.

Son yapılan değişikliğin önemine vurgu yapan Koçaş, şunları kaydetti:        

''Devletin özel mülkiyetinde veya tasarrufu altında bulunan taşınmaz malların işgal edilmesi halinde belirlenecek takdir komisyonu ile ecrimisil ücreti alınmaktadır. Bu ücret daha önce geriye dönük 10 yılı kapsarken yeni düzenleme ile bu 5 yıla indirilmiştir. Ayrıca ecrimisile itiraz edilmemesi halinde ise yüzde 20, peşin ödenmesi halinde ise ayrıca yüzde 5 indirim uygulaması getirilmiştir. Bunun yanında köy sınırları içerisinde işgale uğrayan taşınmazlar için tahsil edilen ecri misil gelirlerinin yüzde 5'i köyün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere köy tüzel kişiliğine aktarılacaktır.  Yeni düzenlemenin özellikle köyler için çok önemli. O nedenle başta muhtarlarımız olmak üzere kamu arazilerinin izinsiz olarak kullanıldığı bölgeleri bizlere bildirsinler. Böylece elde edilecek gelirde köyün ihtiyaçlarında kullanılacaktır."

1 MİLYON METREKARE ARAZİ TESPİT ETTİLER
Kahramanmaraş'ta kendilerinin bu şekilde tespit ettiği 1 milyon metrekare arazi bulunduğunu vurgulayan Koçaş, tespit çalışmalarının devam ettiğini ve bu yöntemle 1 milyon TL gelir beklediklerini dile getirdi.        

Koçaş, 14-16 Eylül tarihinde 282 taşınmazın ihale yöntemiyle satışa çıkarılacağını bundan da 5 milyon TL gelir elde edileceğini kaydetti. Koçaş, 20 Eylül'de ise yatırım amaçlı kullanılmak üzere 12 adet taşınmazın ihalesinin yapılacağını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...