10 akaryakıt şirketinin lisansı sona erdi

EPDK, 707 akaryakıt bayisi olan 10 dağıtım şirketinin lisansını sona erdirdi.

10 akaryakıt şirketinin lisansı sona erdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), dün aldığı bir kararla 707 akaryakıt bayisi olan 10 dağıtım şirketinin lisansını, yıllık 60,000 ton satış yapmamaları nedeniyle 18 Mayıs'tan geçerli olmak üzere sona erdirdi.

Reuters'a bilgi veren EPDK yetkilisi, lisansları sona erdirilen şirket ya da ticari markaların Goldser A.Ş. (One Oil Goldser), Birleşik Petrol A.Ş, (United), Damla Petrol A.Ş (Damla Petrol DP), Denge Akaryakıt A.Ş (Denge), Türkoil A.Ş. (Türkoil), GS Petrol A.Ş. (Full), MMG A.Ş (Ready), Güvengaz A.Ş. (Güven Petrol), İnter-Oil A.Ş. (Jetpet), Gören Petrol'ün (Aegean) olduğunu bildirdi.

Söz konusu bayilerin 2007 yılı ve devamında 2008 yılına ilişkin olarak yıllık 60,000 ton motorin ve benzin satış yükümlülüğünü yerine getirmediği ve EPDK'ya makul bir gerekçe sunmadığı tespit edildi.

Bu kapsamda, şirketlerin dağıtıcı lisansları Petrol Piyasası Kanunu ile Lisans Yönetmeliği'nin 17. maddesi hükmü uyarınca, faaliyetlerini sona erdirmeden en az üç ay önce bayilerini durumdan haberdar etmesi ve lisanslı bayilerinin EPDK karar tarihinden itibaren yeni bir dağıtıcı ile yapılan bayilik sözleşmelerini üç ay içerisinde ibraz ederek lisans tadil talebinde bulunmasının sağlanmasını ardından 18 Mayıs 2010 itibariyle sona erdirilmesine karar verildi.

EPDK kararı çerçevesinde, lisansı sona erdirilen dağıtım şirketlerine bağlı olan bayiler, üç ay daha aynı dağıtım şirketinden ikmal yapabilecek. Bu süre içinde bayiler yeni bir dağıtım şirketi ile anlaşma imzalayarak lisanslarını tadil edebilecek. Ayrıca, lisansı sonlandırılan dağıtım şirketlerinin tabelaları kaldırılarak, yeni sözleşme imzalanacak dağıtım şirketlerinin ürünleri satılmaya başlanacak.

Sayfa Yükleniyor...