10 yıl öncesinin Kurtköy'ü...

"Narin ailesinin büyükleri buraya tekstil fabrikasını kurarken ilerde başka yatırımlar için de gerekebileceği düşüncesiyle büyük bir arazi almışlar. İyi de olmuş; şimdi burada 7 bin konutluk bir proje başlattık."

10 yıl öncesinin Kurtköy'ü...

Bu sözler Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin'e ait... Bugünlerde Çerkezköy, ilk konut projesiyle tanışacak olmanın heyecanını yaşıyor.


Trakya'nın hızla gelişen yerleşim bölgelerinden Çerkezköy, gelişen sanayisi ve artan nüfusuyla beraber yeni yatırımların da gözbebeği oldu. Gerek arsa gerekse konut bakımından zengin alternatifler sunmaya başlayan bölge, hızlı tren projesi ile değerine değer katacağa benziyor. Bundan yola çıkan Narin Grubu da bölgede yeni bir projeye el attı.

22 Haziran 2006 itibariyle "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"na dönüşen şirket, turizm ve konut alanında yeni yaptırımlara imza atıyor. Martı Myra adındaki oteli, "Martı Marina"sının yanı sıra listesine bir de Çerkezköy'deki Narin Park projesini ekledi.

Narin Grubu'nun çerkezköy ile tanışması aslında 40 yıl öncesine dayanıyor. Tekstil fabikasıyla bölgede kendini kanıtlayan şirket, şimdi aynı arazi üzerinde kurulacak 7 bin konutla hem İstanbulluların hem de Çerkezköylülerin yeni ikametgah adreslerinden biri olacak.

ntvmsnbc olarak biz de, proje hakkında tüm merak edilenleri Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin'e sorduk... 

Narin Park projesinde satışlar nasıl gidiyor?
Çerkezköy’de bölgenin en büyük yaşam projesi olarak yola çıktığımız Narin Park evlerinde inşaatların bitmesi ve teslim edilmesi ile satışlarımız çok ciddi ivme kazandı. Satışların yüzde 80’i İstanbullu yatırımcılara gerçekleşti. Özellikle Çerkezköy ve civarı hakkında çıkan hızlı tren, havaalanı, sanayi şirketlerinin bu bölgeye taşınması gibi haberler yatırımcıların ilgisini çekti.

Narin Park’ın ilk etabı olan Erguvan Sitesi’nde satışa sunulan 234 dairenin şu ana kadar 188’i satılmış durumda. Kalan 260 daire 2010’un ilk günlerinde satışa sunulacak.

Fiyat ve taksit seçenekleri nasıl?
Peşinatsız ve ara ödemesiz kampanyada fiyatlar 64 bin 650 TL’den, taksitler de 908 TL’den başlıyor. 23 farklı tipte satışa sunulan dairelerden en yüksek fiyat 5+1 ile 204 bin TL.

10 yıl öncesinin Kurtköy'ü...  - 1


FİYATLAR 45 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
2010 yılındaki projelerin arasında neler var?
2010’da Narin Park’ın 2. etabını satışa çıkartmayı planlıyoruz. Yaklaşık 550 konut olacak. Bu sene 200 dairenin satışını planlıyoruz. Haziran 2012’de teslim edilmeye başlanacak dairelerin fiyatları 45 bin TL’den başlayacak. 1+1’ler 40 metrekare, 2+1’ler 65 metrekare, 3+1’ler ise 85 metrekare olarak düşünülüyor.

10 YIL ÖNCESİNİN KURTKÖY'Ü GİBİ
Bu arazi daha önce tekstil fabrikasıydı... Konut yapma fikri nasıl gelişti?
Rahmetli Nurullah Narin ve tekstil sektörünün duayeni Halit Narin 40 yıl önce Çerkezköy’ü keşfettiğinde buralar aynen 10 yıl öncesinin Kurtköy’ü gibiydi.

Kurtköy şimdi nasıl Sabiha Gökçen ve yerleşim alanlarıyla yıldızı parlayan bir bölge haline geldiyse Çerkezköy de giderek artın bir cazibe merkezi haline geliyor.

Narin ailesinin büyükleri buraya tekstil fabrikasını kurarken ilerde başka yatırımlar için de gerekebileceği düşüncesiyle gereğinden büyük bir arazi almışlar. İyi de olmuş; şimdi bu arazi üzerinde bittiğinde 7 bin konuta kadar çıkartacağımız büyük bir konut projesi başlattık.


Bu araziye konut projesi yapma fikri 2000’li yıllarda ortaya çıkmıştı. Ancak piyasa ve ekonomik krizler nedeniyle yatırım hep ertelendi. 2007 yılında ise projelendirme safhası tamamlanarak etap etap Narin Park projesini hayata geçirmeye başladık.

Buraya konut projesi yapma kararımızda en etkili kriter Çerkezköy’ün geleceğine güvenmemizdi. Bu bölgeye gelen ilk tesis Narin Tekstil oldu. Şimdi ise 400’ün üzerinde yerli yabancı yatırımcının bölgede yatırımı bulunuyor. Buralarda 50 bin civarında mavi ve beyaz yakalı çalışıyor. Ayrıca İstanbul’a yeni fabrika yatırımı izni verilmediği için Çerkezköy’deki tesis ve çalışan sayısı hızla artıyor. Buna mukabil konut üretimi yok denecek kadar az.

İSTANBULLULAR İÇİN ÖNEMLİ YATIRIM ARACI
Proje yerli halka ve İstanbullu yatırımcılara ne gibi fayda sağlar?
Narin Park konut projelerinde çıtayı yükseltti. Hem inşaat kalitesi olarak hem de bir yaşam konsepti getirmesi açısından önemli bir hizmeti bölge halkının ayağına götürüyor. Bu nedenle Çerkezköy halkının alım gücüne hitap eden alternatiflere de ağırlık veriyoruz.

Aynı zamanda Narin Park İstanbullular açısından da önemli bir yatırım aracı oldu. Bu nedenle satışların yüzde 80’ini İstanbul’a gerçekleştirildi. Hem ödeme kolaylığı hem de kira getirisi düşünüldüğünde faizlerin düştüğü bir ortamda Narin Park İstanbul içerisindeki konut projelerinden daha karlı bir proje olarak ön plana çıktı.

Çerkezköylüler’ün alım gücüne hitap eden alternatifler taksit kolaylığı sağlanması ve biraz daha küçük 1+1’ler şeklinde olacak.

HALKALI'DAN 20 DAKİKA
Hızlı tren ağı bölgenin niteliğini nasıl artırdı?
Ankara’dan gelen ve Marmaray’la boğazı geçen hızlı tren hattı Bulgaristan’a kadar uzatılıyor. Halkalı’dan Çerkezköy bu sayede 20 dakikaya düşüyor. İstanbul içerisinde bile ulaşımın saatlerle yapılabildiği düşünüldüğünde hızlı tren Çerkezköy’ün cazibesini artıyor. Ayrıca bölgeye üçüncü havaalanı, Tekirdağ’a vagonlu feribot gibi ulaşıma yönelik yeni yatırımlar yakında hayata geçiriliyor. Sanayi tesislerinin de bölgeye doğru taşınmasıyla İstanbul’dan bölgeye doğru kaçınılmaz bir genişleme yaşanıyor. Pek çok yönüyle bu gelişmeler projeye değer kazandırıyor.

Bölgede rakip görüğünüz yeni projeler var mı?
Çerkezköy’de benzer bir konut projesi bulunmuyor. Narin Park sosyal alanları, alış veriş merkezi ve içerisinde okul da bulunan yaşam konseptiyle bölgenin ilk ve tek yaşam projesi. En yakın olarak Çorlu’da bazı projeler bulunuyor.

İstanbul'un dışında hangi bölgeler yatırım için cazip fırsatlar sunuyor?
İstanbul dışında en cazip yatırım bölgesi olarak Çerkezköy’ü görüyoruz.

Peki grubunuzun biraz tanıyabilir miyiz? Turizm sektöründeki faaliyetleriniz neler?  Martı Otel İşletmeleri A.Ş., 1967 yılında kuruldu ve operasyonlarına 1969 yılında Türkiye’nin ilk resort oteli olan Martı Resort (İçmeler Marmaris) ile başladı.

1988 yılında La Perla (Marmaris içmeler) inşa edildi, 1995 yılında ise Martı Myra’nın (Kemer, Tekiroava Antalya) katılımı ile 2 bin 200 yatak kapasitesine ulaşıldı.

Martı Grubu, turizm sektöründe sürekli hale gelen yatırımlarına 1996’da Hisarönü Koyu-Marmaris’deki Martı Marina’yı (Orhaniye) ekledi. Sarıgerme’deki yatırımlarının da tamamlanması ile toplam yatak kapasitesinin 3 bin 200’e çıkması planlanıyor.

Martı Otel İşletmeleri A.Ş., Türk turizm sektöründe ilk halka açılan şirket oldu. Sarıgerme Oteli, en geç 2011’de tamamlanacak. Martı Marina’nın 470 teknelik kapasitesi 2012’de 650’ye çıkacak. Burada yer alacak 25 odalı butik otel Martı Hemitea 2010’da; Martı Giova Ayın Koyu butik otelinin de 2012’de açılması planlanıyor.

Krizin etkileri şirketinize nasıl yansıdı?
Global krizin etkisindeki turizm sektörü zor bir sezonu geride bırakırken Martı Otel İşletmeleri A.Ş, büyümeye devam etti ve mali yılının ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 büyüyerek, 9.7 milyon TL net kar elde etti. 

Krizle birlikte özellikle Rusya pazarında yaşanan sıkıntılar sektörü olumsuz etkiledi. Ancak bunun da üstesinden geldik ve 2011 mali yılı sonunda ise temettü ödeme hedefimiz gerçekleştirme yolunda önemli bir adım daha attık. Avrupa pazarında gösterdiğimiz performans sayesinde 2009’un ilk altı aylık döneminde büyüme ivmesini sürdürdük. Orta vadede yatak kapasitemizi kiralama ve işletme anlaşmalarıyla artıracağız.




Sayfa Yükleniyor...