108 binada yıkım var!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sel felaketinin ardından Ayamama çevresinde 108 yapıda izinsiz bölümler belirledi.

108 binada yıkım var!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ayamama Deresi yatağı üzerinde tamamen veya kısmen işgalli yapıların bulunduğunu bildirerek, Harita Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü ve zabıtanın birlikte söz konusu binalarla ilgili çalışma yaptığını duyurdu.

İBB, derenin iki yakası boyunca tespit edilen yapı sayısının 108 adet olduğunu belirtti.

Yapılaşmanın yüzde 61’i TEM (E-6) otoyolu ile E-5 (0-1) Karayolu arasında, yüzde 39’u ise TEM (E-6)’nın kuzeyinde yer alıyor.

İBB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Kaçak yapıların yıkılmasıyla ilgili tebligatlar zabıta ekipleri tarafından yapılmaya başlandı. Kaçak yapıların verilen süre zarfında ilgililer tarafından yıkılması isteniyor. Yıkılmayan yapılar yasal sürenin dolmasından sonra Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından yıkılacak. Derenin ıslahına yönelik olarak; koruma bandının nihai sınırları, geçeceği güzergah, açık ve kapalı kesit durumuna yönelik çalışmalar ile planlama süreci devam ediyor. Dolayısı ile kamu alanına işgalli 775 sayılı Gecekondu Kanunu Kapsamına giren ve tebligat yapılmaksızın yıkılabilen 108 adet yapının dışında yıkılacak veya kaldırılacak yapıların durumu henüz tamamlanmamıştır.

Holiday Inn’in selden sonra yaptığı geçici duvarın yıkılacağı tebliğ edildi. Yurtiçi Kargo’nun dere yatağına taşan bölümünün, Intergum Gıda’nın Arıtma Tesisi’nin, CargoTurk’ün ise dere yatağına taştığı tespit edilen Transfer Merkezi’nin boşaltılması istendi.”

108 yapının ilçelere göre dağılımı ise şöyle:
Küçükçekmece'de 44, Başakşehir'de 42, Bağcılar'da 13 ve Bahçelievler'de 9 yapı bulunuyor.

EMLAKTİMES

Sayfa Yükleniyor...