115 milyon lira teklif edildi

Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş'ye ait Çamaltı Tuzlasının özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek yazılı teklif 77 milyon 777 bin lira olarak belirlendi.

Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi. 7 tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turlarda en yüksek teklif 105 milyon lira oldu ve bu turlarda sırasıyla Durmaz Ortak Girişim grubu (Mahmut Durmaz-Ahmet Durmaz-Remzi Durmaz), Ünver Nakliyat Tuz Kömür Maden Taah.İşl. San. Tic. Ltd. Şirketi, İzmir Çamaltı Tuzlası Ortak Girişim Grubu, Seba Ortak Girişim Grubu, Koyuncu Nakliye Pazarlama ve Ticaret A.Ş, Mutlucan Tuz Maden İnşaat Tur. Otom. Pet. Nak. San. ve Tic. A.Ş. Birol Mutlu-Şenol Mutlu Ortak Girişim Grubu, Özkaya İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. - Mehmet Emrah Parlakay Ortak Girişim Grubu, en düşük teklifleri vererek elendi.

Yazılı elemeli turların ardından Komisyon tarafından belirlenen 100 bin lira artırım aralığı ve 111 milyon lira başlangıç tutarı ile açık artırmaya geçildi.

Açık artırmanın ilk turunda Rafine Billur Tuz Sanayi A.Ş. ile Cihanbeyli Madencilik Tuz Nakliyat Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. çekildi. Salt Madencilik Nakliyat Kimya Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş de 4'üncü turda açık artırmadan çekildiğini açıkladı.

Açık artırma, Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Eyüp Hakan Birman arasında 6 tur sürdü. Son turda Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 115 milyon lira teklif vermesi üzerine Eyüp Hakan Birman da ihaleden çekildi.

Böylelikle ihale teknik olarak sonuçlandı.

Bu arada, TEKEL'e ait Ayvalık Tuzlasının sabahki özelleştirme ihalesinde de en yüksek teklifi, 9 milyon lirayla yine Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş vermişti.

Sayfa Yükleniyor...