'12 Eylül ismi değiştirilsin'

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, ''12 Eylül Caddesi''nin isminin değiştirilmesi için belediye meclisine teklif verildi.

AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı Ali Tankişi, düzenlediği basın toplantısında, ilçelerindeki bir caddenin ''ihtilali simgeleyen bir isimle'' anılmasından rahatsızlık duyduklarını belirtti.

İsmi ''12 Eylül'' olan caddenin ''ilçelerinin vitrini'' olduğunu kaydeden Ali Tankişi, ''AK Parti İlçe Teşkilatı olarak ana caddemizin isminin ilçemizi en iyi temsil edecek bir isimle değiştirilmesini istiyoruz. Bunun için belediye meclisine teklif verdik'' dedi.

Ali Tankişi, 12 Eylül Caddesi'nin isminin neden değiştirilmesini istediklerini şöyle açıkladı:

''Demokrasiyi benimsemiş, özümsemiş tüm kesimlerin birlikte kardeşçe yaşadığı güzel ilçemizin vitrini olan ana caddemizin adının, ilçemizdeki ortamla taban tabana zıt olan bir olayla yani demokrasiyi sekteye uğratan 12 Eylül ihtilaliyle anılmasının partililerimizi ve tüm Pazarcıklıları derinden yaraladığını biliyoruz.

O günlerle ilgili kötü hatıralara sahip olan ilçemiz halkı, eminiz ki o kötü günleri bir daha yaşamak ve hatırlamak istememektedir. Ancak her gün bir şekilde 12 Eylül ismini kullanmak zorunda kalmaktayız, bu bizleri ihtilalden gurur duyuyormuş gibi gösteriyor.''

CHP'li belediyenin tekliflerine nasıl bir yanıt vereceğinin önümüzdeki günlerde belli olacağını ifade eden Ali Tankişi, ''Bir çelişki yaşıyoruz, bu çelişkiye son vermemiz gerekir. Bir mahallemize demokrasi şehidi Adnan Menderes'in adını, bir caddemize demokrasiyi kesintiye uğratan 12 Eylül İhtilalini isim olarak veriyoruz, bu bir çelişkidir'' diye konuştu.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI KAMİL DALKARA'NIN GÖRÜŞÜ
Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, ''12 Eylül'' adının değiştirilmesi isteminin AK Partili meclis üyelerinden gelmesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, ''Bu tür istemleri genelde solcular dile getirirdi. Sağcıların böyle bir istemde bulunması bizi mutlu etti'' dedi.

Kendisinin de ''12 Eylül'' adının değiştirilmesinden yana olduğunu kaydeden Kamil Dalkara, şöyle konuştu:

''Tüm siyasi partilerin yöneticilerinden görüş alacağız. Bununla de yetinmeyip vatandaşların katılımıyla anket yapmayı düşünüyoruz. İsim konacak cadde ilçemizin en büyük caddesi ve ismin belirlenmesinde herkesin görüş bildirme hakkı var. Ama ben caddeye bir kişinin isminin verilmesini istemiyorum, bu benim kişisel görüşüm.''

Sayfa Yükleniyor...