130 milyar dolarlık dev satış

ABD’li cep telefonu operatörü Verizon, İngiliz Vodafone şirketiyle ortak olduğu Verizon Wireless’ta, İngiliz şirketin hissesini 130 milyar dolar gibi yüksek bir parayla satın aldı.

130 milyar dolarlık dev satış

İngiliz cep telefonu operatörü Vodafone, ABD’li şirket Verizon ile ortak olduğu ABD’deki kablosuz birimindeki payını tarihin en büyük anlaşmalarından birine imza atarak sattı.

İki şirket yaklaşık on yıl kadar devam eden ortaklıklarını bu şekilde bitirmiş oldu.

Şirketlerden yapılan açıklamada, Vodafone’un paranın 58,9 milyar dolarlık kısmını nakit, 60,2 milyar dolarlık kısmını Verizon hissesi olarak alacağı belirtildi.

Geri kalan 11 milyar dolarlık kısım ise yine hisse kaynaklı işlemlerden elde edilecek. İngiliz grup, hisse gelirlerinin yüzde 71’lik kısmını hissedarlarına dağıtacağını açıkladı.

'VERİMLİ BİR ORTAKLIKTI'
Vodafone CEO’su Vittorio Colao, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çok iyi bir işbirliği ve verimli bir ortaklıktı” dedi. İsmini vermek istemeyen kaynakların Reuters’a bildirdiğine göre, iki şirketin yönetim kurulu da satış anlaşmasını onayladı.

Bu şekilde Verizon, kablosuz biriminde tek başına devam edecek. Uzmanlar, Vodafone’un en büyük gelir kaynaklarından birini kaybetmesine rağmen elde ettiği nakit ile kendini korumaya alabileceğini ifade etti. Şirketten yapılan açıklamada, satış gelirinin 9,3 milyon dolarlık kısmıyla cep telefonu birimini geliştirme çalışmaları yapılacağı belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...