19 Mayıs Stadı ne olacak?

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Ankara ayağında oynanacak maçlara ev sahipliği yapacak Ankara Arena'da incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül  merak edilen soruyu cevapladı.

19 Mayıs Stadı ne olacak?

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül ile Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel, Ankara Arena'da incelemelerde bulundu. Federasyon Başkanı Turgay Demirel, salonla ilgili yaptığı açıklamada Dünya Basketbol Şampiyonası'nın çok güzel bir salonda oynanacağını söyledi. Ankaralı basketbolseverlerin Ankara Arena'dan gurur duyacağını ifade eden Demirel, ''Burada genel müdürümüzle beraber salonumuzun en son halini görüyoruz. İnşallah çok güzel bir salon olacak. Bu salon adına yaptığı çalışmalar için hem  Genel Müdürümüz Yunus Akgül'e hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür ediyorum. Müteahhit firmanın da sonunda çok iyi bir iş çıkaracağına inanıyorum. Salon bittikten sonra en kısa sürede tesisin organizasyonu yapılacak. Salonumuz nisan ayında şampiyona için hazır hale gelecek'' dedi.
       
Şampiyonaya basketbolseverlerin yoğun ilgi göstereceğine inandığını belirten Demirel, şöyle devam etti:
        
''Bütün Ankaralı basketbolseverler şampiyona sırasında şu soruyu soracak: 'Bu salonu niye 10 bin kişilik yaptılar da 15 bin kişilik yapmadılar?' Çünkü Dünya Şampiyonası'nda Ankara ayağının bütün maç biletleri çok süratli bir şekilde tüketilecek. 10 bin kişinin üzerinde kapasitesi olan bir salonu, milli takımın maçının olmadığı günlerde doldurmak kolay değil. Dolayısıyla Atatürk Spor Salonu'ndan sonra 10 bin kişi kapasiteli bir salon bence doğru karar.''
        
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise yaptığı açıklamada, Basketbol Federasyonu'nun bundan sonra işin organizasyon tarafında daha yoğun çalışacağını söyledi.
        
Salonun inşaat bölümünün Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM) sorumluluğunda olacağını kaydeden Akgül, ''İstanbul'da da Sinan Erdem Spor Salonu'nun yapımı hızla devam ediyor. Orada bu salondan daha fazla ilerleme kaydettik. İstanbul'daki salonumuz hemen hemen bitmek üzere. İnşaat anlamında bu salon için yaptığımız programda herhangi bir aksama yok'' dedi.
       
Salonların işletmesinin tamamen GSGM'nin bünyesinde olacağını belirten Akgül, ''Daha sonra farklı yöntemler bulursak olayın muhataplarıyla görüşür değerlendiririz. Proje gereği bu salonda buz pateni de yapılabilecek. Biz burayı sadece basketbolun oynanacağı bir salon olarak düşünmedik. Burada her türlü etkinlik yapılacak. Burası sporun dışında sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapacak'' diye konuştu.


       
Akgül, 19 Mayıs Stadı'na ilişkin bir soruya ise şöyle cevap verdi:
        
''Büyükşehir Belediye Başkanımızın statla ilgili bir projesi varsa görüşür, değerlendiririz. Bu alan GSGM'nin tahsisinde. Bu salonu birlikte yaptığımız gibi Büyükşehir Belediye Başkanımızla her konuda anlaşırız. Buranın bütün olarak spor alanına dönüştürülmesiyle bilgili bir projemiz var. Atatürk Spor Salonu, havuz, atletizm sahası ve statla ilgili çalışmalarımız var. Stadın eskidiği doğru. Biz tamamen bu alanı modern bir şekilde, dönüştürmeyi düşünüyoruz. Mali kaynak bulursak ilk önce statla ilgili çalışma yapacağız.''

Sayfa Yükleniyor...