2.3 milyar lira kâr etti, bin kişiye iş verecek

Turkcell, 2008 yılında 2.3 milyar TL konsolide net kâr elde etti. Turkcell bu yıl 1000'in üzerinde istihdam sağlayacak.

2.3 milyar lira kâr etti, bin kişiye iş verecek

Turkcell'in 2008 yılı finansal ve operasyonel performansının değerlendirildiği basın toplantısında verilen bilgiye göre, Turkcell'in gelirleri dolar bazında geçen yıla göre yüzde 10.1 artarak, 7 milyar dolara yükselirken, TL bazında da yüzde 8 büyüyerek, 8 milyar 845 milyon TL seviyesine ulaştı.

Turkcell'in TL bazında net kârı yüzde 32 artışla 2 milyar 312 milyon 801 bin TL'ye çıktı. Dolar bazında ise yüzde 36 artarak, 1.8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

    Turkcell'in dördüncü çeyrek net kârı dolar bazında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20.7 azalarak 319.8 milyon dolar ve lira bazında da aynı  dönemlerde yüzde 3.2 azalarak 465.2 milyon lira oldu.

1000 KİŞİYE İSTİHDAM
Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, bu yıl 600'ü Diyarbakır'daki çağrı merkezine olmak üzere istihdam
alımlarına devam edeceklerini söyledi  ve "Diyarbakır'daki çalışan sayısının bu yıl 1000 olmasını hedefliyoruz. Gelirlerimizle orantılı olarak istihdam  yaratmaya devam edeceğiz. Bunun 1000'in üzerinde olması mümkün. Ayrıca biz kriz nedeniyle herhangi bir  istihdam azaltma yoluna da gitmeyeceğiz" dedi.

BU YIL BÜYÜME ÖNGÖRÜYORUZ AMA
Cep telefonu satışlarında bu yıl yüzde 10 düşüş olabileceğini kaydeden Ciliv, "2009'da büyümeye devam edeceğimizi öngörüyoruz ancak kriz nedeniyle kesin bir rakam  veremiyoruz" dedi.

Ciliv, Turkcell'in 2009'da lira bazında 2008'deki yüzde 8'lik büyümenin altında kalma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

    Ciliv Ukrayna'daki iştirakleri Astelit'in bu yıl için çevrilecek 390 milyon dolarlık borcunun finansmanında banka  kredisi kullanmayı düşündüklerini, Turkcell'in 3.3 milyar dolarlık nakit pozisyonu nedeniyle bankalardan kredi  temin etmesinin rahat olduğunu belirtti ancak "Bunun için yıl içindeki gelişmelere bakacağız" dedi.

    Makedonya'nın telekom operatörlerinden Cosmofon konusunda henüz yönetim kurulu kararı çıkmadığını  hatırlatan Ciliv, "Bu konudaki gelişmeler biraz da Makedon tarafındaki ilerlemeye bağlı. Orayı bekliyoruz" dedi.

    Ciliv, Turkcell'e bu yıl faaliyete geçmesi beklenen üçüncü nesil (3G) sistemleri için gereken ekipmanları  İsveçli tedarikçi Ericsson ve Çinli Huawei'den alacağını belirtti ancak siparişlerin  büyüklüğü konusunda ayrıntı vermedi.

Sayfa Yükleniyor...