Bir günde 20 milyar dolarlık alışveriş yapacaklar

Çin'de "Bekarlar Günü"nde 20 milyar dolarlık alışveriş yapılacağı tahmin ediliyor.

Bir günde 20 milyar dolarlık alışveriş yapacaklar
Bekarlar Günü'nde yapılan sanal alışverişler sonrasında depolarda binlerce kutu sipariş birikiyor.

Çin'in sanal alışveriş sitesi "Alibaba.com" bünyesindeki "Taobao", "T-mall" ve bunlara ek olarak "JD.com" gibi ülkenin büyük online alışveriş siteleri günler öncesinden Bekarlar Günü'ne özel promosyonlarını yaparken, toplam 20 milyar dolarlık alışverişle yeni bir rekora ulaşılması bekleniyor.

Çin'de geleneksel hale gelen "Çifte 11" (11 Kasım) Bekarlar Günü alışverişi dolayısıyla yarın internet üzerinden ürün satışlarında yoğunluk yaşanacak. Bu gece başlayacak 24 saatlik zaman diliminde alışveriş çılgınları, beyaz eşya, mobilya, giyim ve elektronik gibi bir çok üründe sanal sitelerdeki özel indirimlerden faydalanarak alışveriş yapacak.

Bekarlar Günü indirimlerinden dolayı toplu alışveriş yapmak istediğini söyleyen Ma Hongfu, hazırladığı alışveriş listesinde özellikle elektronik cihazlar ve kışlık elbiselerin üst sırada olduğunu belirtti.

Hua Leyfıng ise temel ihtiyaçlarını Bekarlar Günü'nde almak istediğini belirterek, “Bekarlar Günü, iyi ürünleri satın almak için büyük bir fırsat. Özellikle son iki yıldır bu günde daha fazla alışveriş yapıyorum. Pek çok kişi de bu günün gelmesini bekliyor. ” şeklinde konuştu.

Bu sene yüzde 40'lık bir artışla 20 milyar dolarlık alışverişin beklendiği Bekarlar Günü'nde, geçen yıl toplamda 14,3 milyar dolarlık ve ilk saatteki 3,9 milyar dolarlık alışveriş ile rekorlara imza atılmıştı.

ABD'de en çok alışverişin yapıldığı Şükran Günü'nden sonraki ilk pazartesi ile rekabet halinde olan Çin'deki Bekarlar Günü alışverişi, geçtiğimiz yıl saat ve gün bazlı işlem hacmiyle ABD'yi geride bırakması ve günlük alışveriş miktarıyla dünyanın en büyük sanal alışveriş günlerinden biri olarak görülüyor.

Diğer yandan Çin'de Bekarlar Günü alışverişi nedeniyle kargo sektörü yılın yoğun dönemi yaşarken, geçen yıl satın alınan ürünler 1 milyon 700 bin kurye, 400 bin araç ve 200 uçakla sahiplerine ulaştırılmıştı.

Ülkede Alibaba holding çatısı altındaki online alışveriş portallarında "Çifte 11 çılgın alışveriş günü" adlı kampanyanın ilki 2009 yılında yapılmış ve o yıl sadece 8 milyon dolarlık online alışveriş yapılmıştı.

Çin'de internetten yapılan alışverişlerin yüzde 80'den fazlası Alibaba sitesi üzerinden gerçekleşiyor.

Sayfa Yükleniyor...