2010'da 27 bin 500 memur alınacak

Alınacak memur sayısı 13 bin 750 kişiden 27 bin 500 kişiye yükseltildi.

2010'da 27 bin 500 memur alınacak

2010 bütçesinin Meclis Genel Kurulu görüşmelerinde rakamsal büyüklükler üstünde değişiklik yapılmadı.

Kamuya alınacak personel sayısı ise AK Parti milletvekillerinin önergesiyle artırıldı. Önümüzdeki yıl emeklilik, istifa, ölüm, nakil gibi nedenlerle boşalan kadroların yüzde 25'i oranında yeni memur alınmasına ilişkin hüküm yüzde 50 olarak değiştirildi.

Böylece alınacak memur sayısı 13 bin 750 kişiden 27 bin 500 kişiye yükseltildi.

2010'da ayrıca yüksek öğretim kurumları için 4 bin ve diğer kamu kurumları için de 21 bin adet personel alınacak. Öğretim elemanı ihtiyacı için 7 bin atama yapılabilecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe görüşmeleri sırasındaki mesajları da özellikle vergi artışlarında önceliğin hangi alanlarda olacağını netleştirdi. Şimşek'in açıklamalarıyla önceliğin sigarada olacağı bilgisi daha da güçlendi.

Şimşek, emekli maşlarında iyileştirme çalışmalarının da sürdüğünü anlattı. Ancak bu konuda kısa vadede bir sonuç alınması zor görünüyor. Emekliler arasındaki maaş farklarının giderilmesi için yürütülen intibak çalışmalarında maliyetin yüklü olacağı belirlendi. Bu nedenle planlanan kapsamlı maaş iyileştirmesinin uzun zaman alacağı vurgulanıyor. Bazı emeklilere 50-100 lira arasında iyileştirme artışlarının yapılabilmesi içinse yöntem arayışları sürüyor.

Bütçe çerçevesinde tartışılan önemli düzenlemelerden biri de 5084 sayılı teşvik yasasında 31 Aralık'ta sona eren sürenin uzatılması oldu. yönetiminin sıcak bakmadığı uzatma için Başbakan'ın talimatıyla çözüm aranıyor. Teşvikte süre uzatımının yasa gerektirdiği ancak teknik olarak bütçe yasasına eklenemediği belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde tek maddelik bir yasayla süre uzatılamazsa kanun hükmünde kararname çıkararak sürenin uzatılabileceği belirtiliyor.

Sayfa Yükleniyor...