21. İnsan Kaynakları Zirvesi başladı

MCT Danışmanlık tarafından 1995’ten bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi, “Smart Simplicity / Akılcı Sadelik” teması ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı.

21. İnsan Kaynakları Zirvesi başladı

MCT Danışmanlık tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen zirvede akılcı sadelik / smart simplicity konsepti kapsamında tüm profesyonellere yeni bir bakış açısı getirmenin formülleri paylaşıldı. İnsan Kaynakları Konferans başkanlığını MCT Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku ve MCT Danışmanlık Genel Müdürü Didem Gürcüoğlu üstlendi.

İnsan Kaynakları Zirvesi Konferans Eşbaşkanı Alper Utku; “2015 yılında liderlere sektörde zorlandıkları 5 alan belirlemelerini istediğimiz bir araştırma yaptık. Çıkan sonuçların ise farklı jenerasyonların aynı organizasyon içinde çalışması, globalleşmeyle birlikte farklı kültürlerin aynı organizasyonda yarattığı karmaşa, artan/karmaşıklaşan hedefler, rekabet, karmaşık ilişki ve sistemler şeklinde oldu. Bu araştırma sonucu ile  insanları işlerini daha geniş bağlamda anlamaya ve değer vermeye teşvik etmek, onları yalnızca işlev, ekip veya birime odaklı yaklaşımdan çıkartarak, yapılan işi, organizasyonun genel performansına etkisi bakımından değerlendirmeyi destekleyen akılcı sadelik temasını geliştirdik.” dedi.

S-EĞRİNİZİ YARATARAK KARİYERDE ZİRVEYE ULAŞMAK MÜMKÜN 

40 Yaşın Üzerinde Takip Edilmesi Gereken 40 Kadın'ın kurucularından ve 2015'te Thinkers50 tarafından dünyanın en etkili yönetim düşünürlerinden biri olarak gösterilen Whitney Johnson, özel hayat ve iş hayatında akılcı sadelik için S- Eğrisi’ni anlattı.  Johnson; Yaşam Eğrisi ve S Eğrisi yaratarak, sürekli yenilenmenin, gelişmenin zenginleşmenin ve kariyerinde tepe noktaya çıkabilmenin mümkün olduğunu söyledi.

21. İnsan Kaynakları Zirvesi başladı - 1 Whitney Johnson

OYUN OYNAYARAK BÜYÜYEN NESİL İŞ DÜNYASINDA

Oyunlaştırma gurusu An Coppens çalışan yaş gurubunun gençleşmesinin bir sonucu olarak oyunlaştırmanın iş dünyasında yükselen bir trend olduğunu söyledi. Coppens, iş gücüne yeni katılan çalışanlar muhtemelen mezun olmak için çalıştıklarından çok daha fazla süre bilgisayarda, tablette ve telefonda oyun oynamış bir nesilden geliyor. Oyun oynayarak büyümüş ve düzenli geri bildirim almaya alışmış bir nesil olan bu çalışan grubu, iş hayatına entegre edilmiş oyunlaştırma ile iş dünyasına yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor” dedi.

ODAKLANMIŞ DİKKATLE BEYNİNİZİ DAHA HIZLI ÇALIŞTIRIN

Nörobilim ve liderlik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla tanınan Dr. Tara Swart, liderlerin ve yöneticilerin ihtiyaç duyduğu davranışların nörobilim ile geliştirilmesinin mümkün olduğunu anlattı. Dr. Swart, 21. İnsan Kaynakları zirvesinde doğru karar verme, hızlı öğrenme, yaratıcı düşünme ve karmaşık problemleri çözme gibi liderlik özelliklerini geliştirmenin yollarını anlattı.  Odaklanmış dikkatin, konsantrasyonu bozacak şeylere izin vermeden tek bir şeye yoğunlaşmak olduğunu söyleyen Dr. Swart, beynin daha hızlı çalışmasını sağlayan odaklanmış dikkat için ipuçlarını zirvede açıkladı.

 “ Smart Simplicity / Akılcı Sadelik” temasıyla başlayan İnsan Kaynakları Zirvesi; Yıllık İşe Alım Trendleri “İstihdam Endeksi” Sevdiğiniz Hayatı Tasarlayın, Hayata Yolculuk, Tasarım ve Markalaşma Hikayesi, Kurum içi Girişimcilik Programı, Güçlü Olmak için Doğruları Konuşmak, Bir şirket kendine karşı dürüst olmak için neleri göz önünde bulundurmalıdır? Gibi başlıklarla yarın da devam edecek.

Sayfa Yükleniyor...