21 milyon Euro’luk ikramiyeden vazgeçti

Peugeot Citroen Grubu Genel Müdürü Philippe Varin, yoğun eleştiriler üzerine 21 milyon Euro tutarındaki emeklilik ikramiyesinden vazgeçti.

21 milyon Euro’luk ikramiyeden vazgeçti

Fransız otomobil üreticisi PSA Peugeot Citroen Grubu Genel Müdürü Philippe Varin, yoğun eleştiriler üzerine gelecek yıl işi bıraktıktan sonra alması beklenen yaklaşık 21 milyon Euro tutarındaki emeklilik ikramiyesinden vazgeçtiğini açıkladı.

Varin, France info radyo kanalına yaptığı açıklamada, "Emeklilik ikramiyesi hakkımdan vazgeçtim" dedi.

Cumhurbaşkanı François Hollande, yaptığı açıklamayla Varin'i kararından dolayı tebrik etti.

Fransız siyasetçiler, ülkenin ciddi bir mali krizden geçtiği dönemde, büyük şirket patronlarının emeklilik ikramiyelerinin yüksek olmasını eleştirirken, hükümet bu konuda yasal düzenlemeye gitmek için hazırlanıyor.

PSA'nın fabrikalarında çalışan işçilerin üye olduğu CGT sendikasının yönetimi, dün yaptığı yazılı açıklamada, Varin'in alacağı emeklilik ikramiyesini "skandal" olarak değerlendirmişti.

PSA grubu gelen yoğun eleştiriler üzerine Varin'in ne kadar emeklilik ikramiyesi alacağına açıklık getirmemiş ancak emeklilik durumunda maaşının yılda yaklaşık 300 bin avro olacağını bildirmişti.

PSA grubunun başına, 2014 yılında Varin'in yerine Carlos Tavares'in geçmesi bekleniyor. PSA Peugeot Citroen Grubu, 2012 yılında 5 milyar Euro ile tarihinin en büyük zararını ettiğini açıklamıştı.

Mali kriz nedeniyle zor günler geçiren PSA grubunun, Paris'teki bir fabrikasını kapatma kararı, işçi sendikasının sert tepkisine yol açıyor.

Sayfa Yükleniyor...