250 bin nüfus barındıracak konut projesi

Kayaşehir'in 4 ilçeden daha büyük konuma sahip olduğunu söyleyen TOKİ Başkanı Bayraktar, "60 bine yakın konut yapılacak, 250 bine yakın nüfus gelecek. Ekolojik bir şehir olacak, güneş enerjisinden ve yağmur suyundan istifade edilecek'' dedi.

250 bin nüfus barındıracak konut projesi

Ahmet Cömert Kapalı Spor Salonu'nda TOKİ tarafından Kayaşehir'de yaptırılan 17. Bölge Toplu Konut Uygulaması kura çekilişinde konuşan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, mortgage (tutsat) sisteminin Türkiye'de hala tam anlamıyla oturmadığını, ferdi kredi verme şeklinde sistemin yürüdüğünü belirtti.

Bayraktar, İngiltere, Amerika ve Japonya'da olduğu gibi ev almak isteyen herkesin Türkiye'de de ev alabilecek konuma gelebileceğini, vadelerin 20 yıla kadar uzayacağını ifade etti.        

Bugün 1600'e yakın kişinin kura için müracaatta bulunduğunu belirten Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:        

''Belli bir süredir İstanbul'da oturan, ihtiyacı olan bütün insanlarımızı ev sahibi yapmak istiyoruz. Planlı Kentleşme ve Konut Üretim Programı kapsamında Türkiye'nin her tarafında, 1900'e yakın şantiyede faaliyetlerimiz devam ediyor. Bunun yanında İstanbul'da da çok ciddi çalışmalar içindeyiz. İstanbul'da 150 civarında şantiyemiz var. Başakşehir'de, Kayabaşı'nda, Ispartakule'de, Halkalı'da, Pendik'te konut üretim uygulamalarımız var.

"250 BİN NÜFUS GELECEK"
Kayaşehir, Türkiye'de bir etapta yapılan en büyük konut uygulamasıdır. İstanbul'da şu anda 4 ilçeden daha büyük konuma sahiptir. Tamamı yapıldığında 60 bine yakın konut olacak, 250 bine yakın nüfus gelecek. Kayaşehir, Türkiye'nin her bölgesinden insanların olacağı bir yer olacak. Yeşil alan, parklar, okullar bakımından son derece zengin bir kent parçası olacak. Ekolojik bir şehir olacak, güneş enerjisinden ve yağmur suyundan istifade edilecek. ''Bugün çekilişi yapılacak konutların teslim tarihi 2012 Nisan ayında olacak. Ama bu tarihi öne çekmeyi düşünüyoruz. Gelecek yıl Ocak-Şubat ayında teslime hazır olacak konutlar.''
        
İSTANBUL'UN DEPREMSELLİK RİSKİ    
Hükümetin programı doğrultusunda, insanları ev sahibi yapmak ve İstanbul'u depremsellik riskinden kurtarmak için bu çalışmaların hayata geçirilmesi gerektiğini anlatan Bayraktar, şunları kaydetti:      
 
''İstanbul'un yapı stokunun eski olduğunu biliyoruz. Bu bakımdan devletimizin imkanları ne ise bu imkanları sizlerin verdiği vergilerle, devletin edindiği imkanlarla organize ederek azami düzeyde insanımızın sosyal refahına ulaştırmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. TOKİ olarak devlet terbiyesi içinde ve alabildiğine kanunlara bağlı çalışırken, özel sektör dinamizmini de yakalayan bir gayret içinde çalışıyoruz. Bu nedenle devlette bürokrasiyi azaltmak, üretkenliği artırmak için TOKİ örnek olmaya çalışmaktadır. TOKİ hazineden ve bütçeden kaynak almamakta, kendi kaynağını üreterek iş yapmaktadır. Biz bunları çok iyi anlatamadık. Sizler bizim ortağımızsınız, bunların sizin bilmenizi istiyoruz. TOKİ olarak devletten atıl arazileri alarak, bunlardan elde ettiğimiz kaynaklarla alt gelir grubuna konut üretiyoruz. Türkiye'nin şehirlerini kaçak ve depreme dayanıksız yapılardan kurtarmak yönündeki çalışmalarımızı kaynağımızı üreterek yapmak durumundayız. Bunun için halkın desteğine ciddi ihtiyacımız var. Halk bizi desteklerse bu iş çok daha hızlı yürür, bereketlenir, ülkemiz bu çirkin görüntülerden kurtulur.

Türkiye'de hedefimiz 500 bin konuttu. Her ay 500 bin konutu yakaladık. Bu kapsamda Türkiye'de 650'nin üzerinde ilkokul, spor salonu, 304 cami yaptık.''       

Daha sonra noter huzurunda kura çekilişi yapıldı. İlk kura, çekilişe katılan şehit aileleri için gerçekleştirildi. Yapılan çekilişle, üç şehit ailesine (2+1) ev çıktı.
        
KAYAŞEHİR KONUTLARI
TOKİ Başkanlığınca Kayaşehir Toplu Konut Uygulaması kapsamında toplam 434 konut satışa sunuldu. Başvurular, şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri, İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazisi, diğer konut alıcı adayları olmak üzere 3 kategoride kabul edildi.        

Kura ile 13 adet 1+1, 125 adet 2+1, 236 adet 3+1, 60 adet 4+1 konut, 96, 108 ve 120 ay vadeyle satışa sunuldu. Konutların fiyatları büyüklüklerine ve ödeme seçeneklerine göre, 75 bin 944 lira ile 250 bin 929 lira arasında değişiyor. Konut kura çekilişine, 1568 kişi başvurdu.

Sayfa Yükleniyor...