250 milyon dolarlık 'yooistanbul'

Ulus'ta inşa edilecek projenin metrekare birim fiyatı ortalama 10 bin dolar olacak.

Dünyaca ünlü tasarımcı Philippe Starck'ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu, global emlak şirketi yoo ve Say Yapı'nın işbirliğinde, Ulus'ta, 250 milyon dolarlık "yooistanbul" projesi inşa edilecek.        

5 kat ve 11 blok olmak üzere toplam 100 daireden oluşacak proje, 22 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek.        

250 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilecek olan ve 2012'nin Haziran ayında tamamlanması planlanan projenin metrekare birim fiyatı ortalama 10 bin dolar olacak.        

Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, ''5 yıllık projeksiyon içinde Türkiye, yooistanbul dışında 4 yeni yoo projesiyle de tanışacak. Önümüzdeki 6 yıl içinde 5 proje kapsamında toplam 1,5 milyar dolarlık yatırım kararı aldık. İlk projemiz yooistanbul yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırım'' dedi.        

Gayrimenkul ihracatının başta İstanbul olmak üzere turizm bölgelerinin dışındaki Metropol kentlerde Türkiye ekonomisi için büyük fırsatlar barındırdığına işaret eden Yiğit, ''Biz gayrimenkul ihracının Türkiye'de öncüsü olmak istiyoruz. Türkiye önündeki 10 yılını bu konuya özen göstererek planlarsa en az 200 milyar dolar bir girdi sağlar'' dedi.
        

Sayfa Yükleniyor...