2B’lerden kira alınacak

Hükümet, satışıyla ilgili düzenlemenin Anayasa Mahkemesi’nde beklediği 2B arazilerinden kira alacak.

2B’lerden kira alınacak

2B'lerin satışıyla ilgili CHP'nin yaptığı itiraz Anayasa Mahkemesi’nde beklerken, Maliye Bakanlığı’ndan sürpriz bir karar çıktı. Yeni düzenlemeyle, 2B arazileri üzerinde ikamet edenlerden kira alınmasına karar verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Emlak Tebliği, 2B arazilerinde gayrimenkulü bulunanlardan kira alınmasını öngörüyor. Değiştirilen tebliğde, kıyı kanunu kapsamında yer alan sahillerdeki izinsiz işletmelerden de kira alınacağı belirtildi.

2B arazilerinin tespitiyle ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’yla ortak yürüttükleri çalışmaların bitmek üzere olduğunu söyledyen Eroğlu, “Bu ortalama 500 yüz bin hektarlık bir alan. Büyük bir kısmı da şu anda bitti. Pek çoğunun ihalesini yaptık. “Bu araziler 72 milyon vatandaşımızın hakkı, bazıları gelmiş yerleşmiş, bunlardan para almayalım mı?” dedi.

Geçen yıl ocak ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ve kamuoyunda 2B yasası olarak bilinen, ‘orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili düzenleme’, CHP'nin itirazının ardından Anayasa Mahkemesi’nde bekliyor.

Sayfa Yükleniyor...