'300 beygir güce sahibiz, gaza basalım'

Ekonomi Bakanı Çağlayan, ''Türkiye, 300 beygir gücüne sahip, 300 kilometre hız yapabilecek bir ülkedir. Ben bunun için gaza basalım diyorum'' dedi.

'300 beygir güce sahibiz, gaza basalım'

Bakanı Zafer Çağlayan, ekonomide gaz-fren tartışmasına devam ediyor.

Ankara'da konuşan Çağlayan, ''Türkiye, 300 beygir gücüne sahip, 300 kilometre hız yapabilecek bir ülkedir. Ben bunun için gaza basalım diyorum'' dedi.

''Merkez Bankası faizi indirmelidir arkadaşlar" diyen Çağlayan, faiz politikasının Türkiye'nin büyümesinde her zaman engel olacağını belirtti.

Bakan Çağlayan, dün açıklanan Orta Vadeli Program'da büyüme tahmininin revize edildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Biz geçen yılki yüzde 8,5'lik büyüme, ondan bir yıl önce yüzde 9,2'lik büyüme ki, 2009'un negatif durumundan sonra bu rakamları elde etmemiz... Çıtayı çok yükseklere çıkardığımız bir ortamda şu anda geldiğimiz 6 ay için yüzde 3,1'lik büyüme ile yılın genelinde öngörülen yüzde 3,2'lik büyüme hedefinden asla moraliniz bozulmasın. Türkiye Avrupa ile dünya ile mukayese edilmeyecek kadar büyük başarı gösteriyor. Ben isterdim ki Türkiye yüzde 5 büyüsün. Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacak büyüme yıllık ortalama yüzde 5, yüzde 6 büyümeden geçiyor. Sürekli büyümek zorunda olan bir ülkeyiz.''

Avrupa'daki krize ve bölgedeki olaylara rağmen ihracatın artış gösterdiğini belirten Çağlayan, ''Bundan dolayı 'Türkiye fren yapmamalı' diyorum. Benim derdim bu'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...