'40 gün 40 gece Ramazan ve Bayram Alışveriş Günleri Fuarı'

Çorum'da bu yıl Ramazan ayı bir başka yaşanacak. Kentte ilk kez Ramazan'a özel olarak '40 gün 40 gece Ramazan ve Bayram Alışveriş Günleri Fuarı' açıldı.

'40 gün 40 gece Ramazan ve Bayram Alışveriş Günleri Fuarı'

Expo Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda gerçekleştirilen Ramazan ve Bayram Alışveriş Günleri'nin açılışına Vali Mustafa Toprak, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, TR83 Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurul Başkan Özhan Erem, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Fuarın açılış kurdelesini kesen Çorum Valisi Mustafa Toprak, bu tür etkinliklerin, Çorum'un ekonomisini ve sosyal hayatına olumlu katkılar yaptığını söyledi. Çorum'da 2010 yılı sonuna kadar 24 fuar daha düzenleneceği dikkat çeken Toprak, Çorum'un gerek sanayi alanındaki potansiyeli, gerekse sahip olduğu fuar kompleksiyle bölgenin fuar merkezi olma yolunda büyük bir avantajı olduğunu vurguladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da fuarlarının, kentin tanıtımı ve sanayisinin dış dünyaya açılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Başaranhıncal, Ramazan fuarının, piyasayı canlandıracağını inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından açılışa katılanlar, fuarı gezerek bazı stantları ziyaret etti. Fuarda, Çorum'un yanı sıra Amasya, Samsun ve Tokat olmak üzere 4 ilde gıda, giyim, aksesuar ve tekstil sektöründe hizmet veren 60'dan fazla firma ve kuruluşun standı yer alıyor. Bir taraftan eğlenirken diğer taraftan Ramazan'ın geleneksel özlemini yaşatmayı da hedefleyen etkinlik, birçok sürpriz programla Çorum'un yanı sıra çevre illerden de ziyaretçi bekliyor. Satışa sunulan ürünlerde özel indirimlerin olduğu fuar, 40 gün açık kalacak.

Sayfa Yükleniyor...