Başbakan Yıldırım: 40 milyon lira tasarruf sağlayacak

Başbakan Yıldırım, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, tünelle 40 milyon liralık bir tasarruf sağlanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan törene video konferansla bağlandı.

Başbakan Yıldırım: 40 milyon lira tasarruf sağlayacak

Başbakan Binali Yıldırım, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açılış töreninde konuştu.

Yıldırım şunları kaydetti: "Bu sene bitirdiğimiz tünel uzunluğu 80 yıllık 50 kilometrenin de üzerinde. Bu tünel 15 Temmuz şehitlerimizin hatırasını yaşatacaktır. 15 Temmuz gecesine Ilgaz Tüneli en büyük şahittir. 700 milyonu aşan bu projeyle Çankırı-Kastamonu Ankara'ya komşu kapısı oluyor. Çankırı-Kastamonu arası bir saatin altına düşecek. 17 kilometrelik dağ yolundan 40 dakikayı bulan mesafeyi 5 dakikada geçeceksiniz. Biri gidiş, biri geliş toplam 11 kilometre uzunluğa sahip tünellerle mesafe de zaman da kısalıyor. Projenin toplam 20 kilometrelik uzunluğu var. Bu projeyle 8 milyon litre yakıttan tasarruf 346 bin saat zamandan tasarruf sağlayacağız. Yılda 40 milyon lira katkı sağlayacak. Ankara'ya en yakın liman olan İnebolu da Akdeniz'e transit bağlanmış olacak. Araçlarımızın Ilgaz Dağı'nda yolda kalma ihtimali ortadan kalktı. Ben bu tünel yapılmadan önce o dağda kaldım laf aramızda. Sıkıntısını bilirim. Kastamonu'dan Çankırı'ya kız istemeye gitmiştik. Tam Kastamonu'dan yukarı tırmanırken orada kaldık. Orada bu kararı verdik, bu tünel mutlaka yapılmalı. Proje bugün açılıyor."

Başbakan Yıldırım: 40 milyon lira tasarruf sağlayacak - 1 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

ERDOĞAN VİDEO KONFERANSLA BAĞLANDI

Yıldırım'ın konuşması sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törene İstanbul'dan canlı bağlanarak katıldı.

Erdoğan şunları söyledi: "Bu eser son aylarda seriye bağladığımız büyük proje açılışlarımızın son halkasıdır. OECD Türkiye'yi orta gelirli ülkelerden yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtiğini açıkladı. 15 Temmuz ihanetini unutmadık. Tünelimiz, yollarımız aydınlık yarınların müjdecisi olsun."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Binali Yıldırım
  • Türkiye
  • Ekonomi

Sayfa Yükleniyor...