5 bin konut için 38 bin başvuru

TOKİ'nin alt gelir grubundaki vatandaşlara yönelik satışa sunduğu konutlar büyük ilgi gördü. 5 bin 641 konuta, 7 günde 38 bin 60 başvuru geldi. Satışa sunulan her bir konut için ortalama 6,74 başvuru oldu.

5 bin konut için 38 bin başvuru

Kayseri'de satışa çıkarılan 602 konut için 8 bin 400 kişi başvururken Bingöl'de 160 konuta 3 bin 730, Aksaray'da 160 konuta 2 bin 800, Düzce'de 320 konuta 3 bin 505 ve Sivas'da 468 konut için 3 bin 805 başvuru yapıldı. Konutlar, 4 bin liradan başlayan peşinatlarla 15 yıl (180 ay) vadeli olarak satılıyor ve aylık taksitleri 225 liradan başlıyor.        

Taksitleri teslimden sonra başlayacak konutlardan almak isteyenler, 4 Mart Cuma gününe kadar illerde valiliklere, ilçelerde ise kaymakamlıklara başvurabilecek. Konut almaya hak kazananlar, noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.        

Alt gelir grubuna yönelik konutlardan almak isteyen kişilerde, ''TC vatandaşı olması, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması, (Şehit Aileleri, Maluller  ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 5 yıldır ikamet ediyor olması veya il/ilçe nüfusuna kayıtlı olması), 25 yaş ve üzerinde olması, aylık hane halkı gelirinin en fazla, İstanbul'da 3 bin 100 lira, diğer illerde 2 bin 600 lira olması'' şartları aranıyor. 

ARANAN ŞARTLAR
Başvuru yapan ailelerin, şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri kategorisi hariç, TOKİ'den daha önce konut almamış veya konut kredisi kullanmamış, kendisine ait konutu veya gayrimenkulu bulunmaması gerekiyor.        

Kura çekimi sırasında, ''şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimler'', ''gaziler'', ''en az yüzde 50 özürlü vatandaşlar'' için ayrı kategoriler uygulanıyor.        

Konut satışları ile müracaat şartları hakkında, TOKİ'nin ''www.toki.gov.tr'' internet adresi ile projelerin bulunduğu valilik ve kaymakamlıklardan ayrıntılı bilgi alınabilecek.

Sayfa Yükleniyor...