5. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nce (MOSDER) düzenlenen 5. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

5. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması

Yapı Endüstri Merkezi'ndeki törende konuşan MOSDER Başkanı Nazif Türkoğlu, 7.5 milyar dolar büyüklüğe sahip mobilya sektörünün Türkiye'deki ihracatın yüzde 40'ını üstlendiğini söyledi.

Türkiye'nin en önemli mobilya firmalarının MOSDER çatısı altında birleştiğini ifade eden Türkoğlu, mobilya sektörünün Türk sanayisine yeni tasarımcılar kazandırmasından mutluluk duyduklarını kaydetti.
        
Türkoğlu, yarışmayla, hem sanayideki sektörlerin öğrencileri tanımalarına fırsat sağladıklarını hem de öğrencilerin kendilerini göstermelerine olanak verdiklerini bildirdi.
        
Türkoğlu, yarışmaya, 28 üniversiteden 336 projenin katıldığını ve bunlar arasından 34'ünün ödül almaya değer görüldüğünü dile getirdi.
        
Yarışmada, genç odasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Mehmet Mert Sezer, kanepede İTÜ'den Cansu Akarsu, hizmet ve servis elemanında Mimar Sinan Üniversitesi'nden Erkal Tuntaş, Muammer Erel ve Erhan Yaman, yatak odasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) Ayça Güven ve Muzaffer Koçer, salon takımında ODTÜ'den Damla Tönük, yemek odasında da İTÜ'den Esin Hasgül birincilik ödülüne layık görüldü.

 5. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması - 1

ENGELLİLER İÇİN EV MOBİLYASI TASARIMI        
Ödüllü projeler arasında, spor yapmaya fırsat bulamayanlar için mobilya ile spor aletlerini entegre eden genç odası, zeka küpünü andıran ve yalnızca kutucukların çevrilmesiyle çehresini yenileyebilen salon takımı gibi yenilikçi yaklaşımlar yer aldı.
        
Engellilerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik yatak içinden çıkan tekerlekli sandalye ve otomatik mekanizmalar sayesinde daha az çabayla kullanılabilen gardırop tasarımları dikkati çekti.
        
Projeler arasında, dar mekanlar için büfesini kendi içinde barındıran yemek masası, tavana asılarak alan kaybı ve görüntü kalabalığını önleyen askılık gibi tasarımlar da yer aldı.
        
Engellilerin yaşam kalitesini artıracak 49 ve toplamda 336 projenin değerlendirildiği yarışmada dereceye girenler, para ödülünün yanısıra tasarım haklarının tescili, uluslararası fuarlara katılım ve MOSDER üyesi sektörün en büyük 32 şirketinde iş ve staj olanakları kazandılar.

Sayfa Yükleniyor...