5 yılda 1.5 milyar TL’lik kömür dağıtıldı

Son 5 yıldır yoksul ailelere kömür dağıtımı yapan hükümetin yardım tutarı, 1.5 milyar TL’ye ulaştı. Kömürü ücretsiz sağlayan Türkiye Kömür İşletmeleri’nin, 2003’ten bu yana zararı ise 1 milyar 377 milyon TL’yi buldu.

5 yılda 1.5 milyar TL’lik kömür dağıtıldı

Hükümetin, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) üzerinden başlattığı kömür yardımlarının toplam tutarı 1,5 milyar TL’yi buldu.

2003 yılında, 1 milyon aile ile başlayan yardımlar 2 milyon kişiye ulaştı. bu yıl ise hedef 2,5 milyon aile. Yapılması planlanan kömür yardımının tutarı ise 500 milyon TL’yi bulması bekleniyor.

Yardımların bu yıl da devam ettirilmesine ilişkin karar geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. TKİ, valilik ve diğer yardımlaşma vakıflarına başvuran ihtiyaç sahiplerinin listesini alarak evlere kömür servisine başlayacak.

2008 yılında 410 milyon TL tutarında 1.7 milyon tona yakın kömür dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtımın başladığı 2003 yılında ise 93 milyon TL tutarında 687 bin ton kömür yardımı yapılmıştı.

EN BÜYÜK GÖREV ZARARI TKİ’DEN
Bedava kömür dağıtımını gerçekleştiren TKİ de son 5 yılda, toplam 1 milyar 377 milyon TL görev zararı yazdı. Bu tutarla da en büyük görev zararı yapan KİT oldu.

Hazine Müsteşarlığı için önemli bir yük haline gelen kurumun önümüzdeki yıllarda özelleştirilmesi planlanıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, kurumun hazırlanacak yeni programa alınması için çalışma yapıldığını açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...