50 ailenin yüzü gülecek

Kilis'te, Musabeyli Kaymakamlığı'nın yürüttüğü ''Benim Evim'' projesi sayesinde 50 fakir aile ev sahibi olacak.

50 ailenin yüzü gülecek

Kaymakam Harun Yücel, Musabeyli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının hazırladığı projenin, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce kabul edildiğini ve evlerin inşaatına başlandığını söyledi.
       
Projeden yararlandıracakları 50 aileyi 6 ay süren hassas bir çalışmayla belirlediklerini ifade eden Yücel, ''Aileleri belirlemek için bir heyet oluşturduk ve heyet üyeleri yoksul ailelerle görüştü, yaşam koşullarını yerinde gördü. Mutluyuz, heyecanlıyız. Projemiz bittiğinde 50 fakir ailemiz sıcak
yuvalarına kavuşmuş olacak'' dedi.
        
İlçe girişindeki alanda inşa edilen 70 metrekarelik evlerin  2 oda ve bir salondan oluştuğunu belirten Harun Yücel, şu bilgileri verdi:
        
''Mevsimin kış olması dolayısıyla inşaat çalışmasında duraklama oldu. Ama bu evleri yakın zamanda sahiplerine teslim edeceğiz, onları sevindireceğiz. Aileler teslim edeceğimiz evler karşılığında bir ödemede bulunmayacak. Devletimiz her zaman fakir vatandaşlarımızın yanındadır. Hazırladığımız projelerle vatandaşlarımızın daha iyi bir hayat sürmesini sağlamaya çalışıyoruz.''
        
Yücel, kaymakamlık olarak hazırladıkları ve SODES kapsamında kabul edilen projelerle ilçedeki eğitim kalitesini yükseltmeyi, ilçeyi sosyal açıdan geliştirmeyi, ilçede yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Sayfa Yükleniyor...