50 milyar liralık af geliyor

Hükümet, ödenmemiş vergi, prim, elektrik, su, doğalgaz, emlak vergisi, stopaj, harçlar, trafik cezaları gibi tüm alacakları af kapsamına aldı. Maliye Bakanı, tasarıya nihai şeklinin verildiğini belirtti.

50 milyar liralık af geliyor

Hükümet cumhuriyet tarihinin en büyük affına hazırlanıyor. Hükümet, yeni bir af tasarısıyla 50 milyar gelir elde etmeyi hedefliyor.

Yeni tasarıyla hükümet, ödenmemiş vergi, prim, elektrik, su, doğalgaz, emlak vergisi, stopaj, harçlar, trafik cezaları gibi tüm alacakları af kapsamına aldı.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, vatandaşların ödemediği cezaların ve vergilerin ana parasını ödeyecek ancak faiz yükünden kurtulacak.

Tasarıyla hükümetin matrah artırımı hakkı getirdiği de belirtildi. Böylece 2006-2009 yılları arasındaki 4 yıllık dönemde matrah artırımı yapanlar 4 yıl vergi denetiminden kurtulacak.

Haberde, bu yılın başında süresi biten Varlık Barışı uygulamasının da yeniden getirildiği, naylon fatura cezalarına da affın gündemde olduğu belirtildi.

Af tasarısının başlangıç tarihinin Ağustos ayı başı olması planlanıyor. Ancak bu sürenin, Temmuz ayına alınabileceği de belirtiliyor. Tam tarihe henüz karar verilmemiş olmasına rağmen, Başbakan Erdoğan’ın 27 Eylül’de TESK’in iftar yemeğinde yaptığı açıklamanın öncesindeki bir tarihin belirleneceğinin kesin olduğu belirtiliyor.

ŞİMŞEK: NİHAİ ŞEKLİ VERİLİYOR
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hazırlıkları doğruladı ve şunları söyledi: "Çok geniş kapsamlı bir kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin tasarı, şu anda nihai şekli veriliyor. Matrah artırım dahil olmak üzere bazı hususlar gündeme geldi. Sayın başbakanımıza da arzettik."

Sayfa Yükleniyor...