500 milyon dolara İslami oteller yapacak

Katarlı yatırım grubu Retaj, en az 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de ''İslami modelde'' oteller yapmayı planlıyor.

Retaj Yönetim Kurulu Üyesi Mohammed Bin Johar Al-Mohammed, Türkiye'nin çok kısa sürede rüşdünü ispat ederek, son dönemlerde çok büyük başarılara imza attığını belirtti.

Gruplarının Türkiye'nin bu atılımından yararlanarak yatırım kararı aldığını ifade eden Al-Mohammed, ''Türkiye'nin özellikle dünya çapında 16, Avrupa'da 6. duruma gelmesi bütün gözleri Türkiye üzerine çekti. Biz de bu durumdan esinlenerek Türkiye'ye yatırım kararı aldık'' dedi.

Gruplarının 5 yıl önce kurulduğunu, şu anda 6 ülkede faaliyetleri olduğunu anlatan Al-Mohammed, özellikle otel rezidans yatırımlarında Türkiye'de stratejik ortak aradıklarını ve bu çerçevede Koray İnşaat şirketi ile görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.

Al-Mohammed, yatırımı sadece Türkiye'de düşünmediklerini, Türk partnerleri ile Katar ve üçüncü ülkelere de giderek, beraber proje geliştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Katar'da 6, diğer ülkelerde de 14 otelleri bulunduğunu, bunun yanında çalışmaları devam eden otel yatırımları olduğunu anlatan Al-Mohammed, Katar'da İslami modelde olan oteller sıralamasında birinci, tüm oteller sıralamasında da ikinci sırada yer aldıklarını aktardı.

'İSTANBUL'DA YATIRIMI DÜŞÜNÜYORUZ'
Al-Mohammed, ''Bizim modelimiz, otellerimizde daha fazla İslami yaşama uygun uygulamaların yer almasıdır. İnşallah bu stratejiyi görüşlerimizi en kısa sürede uygulamaya koyarız. Şu anda Retaj Grubu'nun 5 ortağı bulunuyor. Bunlardan biri Katar İslami Bank, diğeri Katar'ın Diyanet İşleri Bakanlığı ve 3 de şahıs yer alıyor'' dedi.

Türkiye için en az 500 milyon dolarlık yatırım düşündüklerini belirten Al-Mohammed, ''Stratejik partnerimizle beraber bunu başlangıç olarak görüyoruz. Diğer ülkelere açıldıkça bu yatırımlar daha da hız kazanacaktır'' diye konuştu.

Al-Mohammed, faaliyette oldukları ülkeler arasında Suudi Arabistan, Sudan, Mısır ve Kenya'nın yer aldığını söyledi.

Yaptıkları otellerde tüm anti İslami olan şeylerden uzak durmaya çalıştıklarını belirten Al-Mohammed, ''Şu anda bütün ülkelerde otellerimizin doluluk oranı yüzde 97'dir. Özellikle Türkiye'de bu modeli yapmamızdaki hedef, Körfez ülkelerinden ve diğer ülkelerden gelen insanların burada daha rahatça tatil geçirmelerini sağlamak'' ifadesini kullandı.

Al-Mohammed, İstanbul'da yatırımı kesin olarak düşündüklerini, bunun dışında Bursa'nın olabileceğini, hangi illerde yatırım yapacaklarını stratejik partnerleriyle oturup kararlaştıracaklarını kaydetti.

Al-Mohammed, otellerin işletmelerini yapan şirketleri de bulunduğunu, otellerin işletmelerini de kendilerinin yaptığını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...