520 metrelik rekor geliyor

Dubai’de 425 metre ile bir Türk müteahhitlik firmasının gerçekleştirdiği en yüksek binayı inşa eden TAV, şimdi de Doha’da yapılacak Al Quds Tower ihalesine hazırlanıyor.

520 metrelik rekor geliyor

Halen Dubai’de 425 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek otel binası olarak inşa edilen Marina 101 Hotel&Residences Tower’ı yapan TAV, Doha’daki ihaleyi kazanırsa rekorunu 520 metreye taşıyacak.

TAV İnşaat Körfez Ülkeleri Direktörü Yusuf Akçayoğlu, ihalenin 2010 yılı Ocak ya da Şubat ayında gerçekleşeceğini, Marina-101 Hotel&Residences Tower'ın da şu ana kadar 52’nci kata geldiklerini söyledi.

TAV, Körfez Bölgesi’nin en prestijli Türk müteahhitlik firması olarak gösteriliyor. Bölgede 5.5 milyar dolarlık iş yapan TAV’ın havaalanı yanında yüksek bina inşası konusunda da uzmanlaştığı görülüyor.

TAV'IN DİĞER PROJELERİ
2003 yılında bölgeye gelen TAV, Emirates Havayolları için Airbus A380 hangarlarının çelik çatı inşaatı, Times Squere Alışveriş Merkezi, Dubai Eğitim Bakanlığı ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki İran Okulları Genel Müdürlüğü’ne ait Tohweed İran Okulu projelerini üstlendi. 

Ayrıca Kuveyt Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne ait Kuveyt Uluslararası Havalimanı ihalesi 1 Temmuz 2009’da yapıldı ve TAV son ikiye kaldı. İhale ile ilgili kararın 2010 ilk çeyreğinde verilmesi bekleniyor. Abu Dhabi’deki havaalanının genişletilmesi ihalesi ve Bahreyn Airports Company tarafından yürütülen Bahreyn Uluslararası Havalimanı’nı geliştirme ihalesi de şirketin radarında bulunuyor. TAV halen bölgede Katar Doha ve Umman Muskat havaalanları inşaatlarını da sürdürüyor.

DUBAİ KRİZİNDEN ETKİLENMEDİ
Dubai’dekİ işlerin en önemlisi 425 metrelik dünyanın en yüksek otel binası olan Marina-101 Hotel&Residences Tower. Sahibi Rus Rustar Real Estate’le birlikte Hintli Sheffield Holding Limited olan ve Hintli Bank of Baroda tarafından finanse edilen Marina-101’in giriş katından 33. katına kadar toplam 234 odalı otel ve 33’üncü kattan 101. kata kadar ise ultra-lüks, otel hizmeti sunulan rezidanslar bulunuyor. 2011’in ikinci yarısında teslim edilecek projenin şu anda 52. katına ulaşıldı. Proje Dubai’deki finansal krizden etkilenmeyen ender projelerden biri olarak gösteriliyor. 

Sayfa Yükleniyor...