7/24 para akıyor, enflasyon kabusu ufukta

Dünya genelinde kriz başladığından bu yana piyasalara enjekte edilen toplam tutarın 21 trilyon doları bulduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre, büyük bir enflasyon sorunu kapıda.

7/24 para akıyor, enflasyon kabusu ufukta

Dünyada birçok ülke krizi aşmak için ekonomiye para enjekte ediyor. Bu durum enflasyon sorununun giderek yaklaştığı yorumlarının artmasına neden oluyor.

CNBC'ye konuşan Dreman Varlık Yönetimi Başkanı David Dreman, orta vadede ABD'nin yüzde 10-12 civarında bir enflasyonla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Dreman, "Hazine piyasaya 7 gün 24 saat para pompalıyor ve dünya genelinde kriz başladığından bu yana piyasalara enjekte edilen toplam tutarın 21 trilyon doları bulduğu söyleniyor. Tüm bunlar büyük bir enflasyon sorununun kapıda olduğunun habercileri" dedi.

Dreman'a göre, yükselen enflasyonla birlikte Fed de gösterge faizi gelecek 2 ila 4 yıl içerisinde yüzde 10 seviyelerine çıkarmak durumunda kalacak.

Piyasaların önemli bir ralli yakaladığına da değinen Dreman, "Her şeye rağmen sallantıda olan bir boğa piyasasıyla karşı karşıyayız. Ara sıra düzeltmeler görsek de, gelecek 3-5 yıl içerisinde piyasaların yukarı yönlü hareket ettiğini göreceğiz" şeklinde görüş belirtti.

ABD BANKALARI KÖTÜYE GİDİYOR
Öte yandan Fortune dergisinin internet sitesinde yer alan bir haber de de ABD bankalarının hâlâ kötüye gittiği uyarısı yapılıyor.

Haberde, birçok büyük bankaya ciddi kaynak girişi sağlayan uzun soluklu bir rallinin ardından bie bankaların ciddi sorunları olduğu belirtiliyor.

5 milyar dolar ve üzeri varlığı bulunan 24 bankanın, bankacılık sektörü notlandırma sitesi bankrate.com'dan ancak en düşük not olan 1 yıldızı alabildiği belirtiliyor.

Sayfa Yükleniyor...