7 dakikalık ihale Limak'ın

Hamitabat Elektrik'in özelleştirme ihalesini 105 milyon dolarlık teklifle Limak kazandı. İhale sadece 7 dakika sürdü.

7 dakikalık ihale Limak'ın

Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmelerinde, en yüksek teklifi 105 milyon dolarla Limak Doğalgaz Elektrik Üretim AŞ verdi.

ÖİB Başkanlığı'nda yapılan ihale, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında gerçekleştirildi.

İhaleye Özkur İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ katılmazken, ihalede kapalı zarflarla teklif alınmadı.

İhalenin açık artırma başlangıç tutarı 96 milyon dolar olurken, artırım aralığı ise 1 milyon dolar olarak belirlendi.

Limak Doğalgaz Elektrik Üretim AŞ ve Fernas İnşaat AŞ arasında geçen açık artırma ile devam eden ihalenin 5. turunda Fernas İnşaat AŞ ihaleden çekilme kararı aldı.

7 dakika süren ihalede açık artırmada en yüksek teklifi de 105 milyon dolarla Limak Doğalgaz Elektrik Üretim AŞ vermiş oldu. Böylece nihai pazarlık görüşmeleri teknik olarak sonuçlandı.

1.2 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAK
İhalenin ardından Limak Doğalgaz'ın Koordinatörü İsmail Ergüneş, santral için 1.2 milyar dolar yatırım yapacaklarını söyledi.

Hamitabat Santrali'nin Trakya Bölgesi ve İstanbul'un enerji arz güvenliği için çok önemli olduğunu kaydeden Ergüneş, "Doğalgaz ve iletim hatları bağlantısı düşünüldüğünde oldukça stratejik bir santraldir. Türkiye'de elektrik reformu devam ediyor. Rekabetçi piyasada maliyet ve verimlilik önemli, verimliliği yüzde 40'larda olan bir santrali çalıştıramazsınız" dedi.

Hamitabat Santrali'nin mevcut verimliliğinin yüzde 30-36'yı geçmeyeceğini kaydeden Ergüneş, "İhalenin şimdiye kadar akametinin sebebi maliyet yapısındaki bu bozukluklardı. Bizim için temel kıymet dağıtım ve üretimde aktif olmamız" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...