8. Türkiye İnovasyon Haftası başlıyor

Ticaret Bakanlığı'nın katkılarıyla 2012 yılından bu yana gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası, 25-26 Aralık tarihlerinde sanal ortamda düzenleniyor.

8. Türkiye İnovasyon Haftası başlıyor

TİM'in, Bakanlığı koordinasyonuyla 2012 yılından bu yana düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası, bu yıl salgın nedeniyle online olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 25-26 Aralık'ta gerçekleştirilecek. 

Bu yıl " inovasyonla, Türkiye ihracatla yükselecek!" sloganıyla düzenleniyor olan İnovasyon Haftası; eğitimden sanata, bilimden sağlığa, ihracattan dijital ve sosyal medyaya her alanda etkili, tüm sektörleri kapsayan bir organizasyon olacak.

Bu temalar çerçevesinde 63 yerli ve 7 yabancı konuşmacının katılacağı etkinlikte ayrıca TİM-TEB Girişim Evi'nden başarılı 19 proje, İnovaLİG, İnoSuit ve İnovaTİM'den 15 projenin başarı hikayeleri de yer alacak.

KİMLER, NE KONUŞACAK?

MIKE KRIEGER BUGÜNÜN İLGİNÇ TRENDLERİNİ VE TEKNOLOJİLERİNİ ANLATACAK

Instagram Kurucu Ortağı Mike Krieger, Brezilya'dan Silikon Vadisi'ne uzanan hikayesini, Instagram'ın, sadece iki kişilik bir ekipten milyar dolarlık bir şirkete nasıl dönüştüğünü anlatacak. Krieger bugünün en ilginç trendleri ve teknolojileri hakkında da fikirlerini paylaşacak.

SALGINA KARŞI YERLİ AŞI ÇALIŞMALARI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLECEK

Yerli corona virüs aşı çalışmalarını yürüten Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yerli aşı çalışmalarında son durum, hangi süreçte olunduğunu, Faz çalışmaları ve Covid-19 hakkında en son bilgileri paylaşacak.

DR. MEHMET ÖZ, AŞI ÇALIŞMALARINI VE ALINACAK ÖNLEMLERİ ANLATACAK

Dünyaca ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, corona virüsü ve virüsle nasıl mücadele edildiğini, virüsle mücadelede gelinen noktayı, aşı çalışmalarını, aşının etkisinden, virüsün hayatımızı nasıl değiştireceğini, virüsten etkilenilmemesi için yapılacak çalışmaları ve alınacak önlemleri, pandemi sürecinde inovasyonun nasıl önem kazandığını anlatacak. Pandemi sonrası gelecekte hayatımızın vazgeçilmezi olacak unsurlardan söz edecek.

YERLİ OTOMOBİL PROJESİ'NDE SON GELİŞMELER

Konuşmacılardan TOGG -Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, yerli otomobil projesi ile ilgili son gelişmeleri anlatacak. Karakaş, ihracatımızın amiral gemisi olan otomotiv endüstrisi içerisinde bulunduğu dönüşümden ve bu dönüşümü tetikleyen mega trendlerden, yerli otomobil projesinde hangi aşamada olduklarıyla ilgili son bilgileri paylaşarak projenin ihracata olacak katkılarından, proje ile nasıl fark yaratacaklarından söz edecek. Hedeflere uygun ilerleniyor mu? Tedarikçi seçimleriyle ilgili bilgiler verecek.

UYDU ÇALIŞMALARI

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, savunma sanayi ile ilgili yapılan çalışmaları detayları ile anlatacak. Demir, uydu çalışmalarının yanı sıra uydularımızı uzaya gönderecek fırlatma sistemlerinin çalışmalarıyla ilgili de bilgiler verecek.

BEŞİNCİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI PROJESİ ANLATILACAK

Panel konuşmacılarından TUSAŞ’ın Genel Müdürü Temel Kotil, uydu projeleri, beşinci nesil savaş uçağı projesinden detaylar vererek, uçağın ne zaman motor çalıştıracağıyla ilgili de bilgiler verecek.

DİZİ SEKTÖRÜNÜN İHRACATTAKİ YERİ

Hizmet ihracatında inovasyon paneline katılan önemli prodüksiyonlara imza atan yapımcı, senarist Mehmet Bozdağ, dizi sektörünün pandemiden nasıl etkilendiğini, pandemide dünyada devam eden tek setlerinin kendilerinin olmasıyla ilgili detayları, başka ülkelerden dizi çekimleriyle ilgili aldıkları teklifleri, Türk film ve dizi sektörünün ihracattaki yeriyle ilgili bilgileri paylaşacak. Dizi sektörünün iş insanlarına, ihracat yapmak isteyenlere nasıl yardımcı olabileceğiyle ilgili görüşlerini aktaracak.

İLHAM VEREN HİKAYELER

Türkiye İnovasyon Haftası’nda herkese ilham veren hayat hikayeleri de olacak. Bunlardan biri de Mars’a gönderilen keşif aracını tasarlayan şirketin yarışmasına proje gönderip bu ekibe dahil olan, yapay zekâ geliştiren Yozgat’ın küçük bir köyünde doğup büyüyen, çocuklar okusun diye köy köy dolaşan 19 yaşındaki Elif Eda Güneş de hikayesini anlatacak. Yazılımı ve donanımı kendi yaptığı robotlar ile uluslararası ödülleri olan genç mucit 14 yaşındaki Selin Alara Örnek de etkinlikte konuşacak.

YERLİ SOLUNUM CİHAZININ ÜRETİM YOLCULUĞU VE TÜRK DOKTORLARIN YAPTIĞI ORGAN NAKLİYLE İLGİLİ DETAYLAR 

Dünyada ve Türkiye’de gelişen teknolojilerin sağlıkta uygulama alanları, sağlık panelinde anlatılacak. Pandemi sonrası sağlık sektöründe firmaların yaptığı çalışmalar, sağlıkta yeni teknolojik ürünler ve tıp literatürüne giren Türk doktorların (Dr. Eyüp Veli Küçük) yaptığı corona virüs atlatmış alıcı ve vericiden böbrek nakli de bu panelde detayları ile konuşulacak. Bu panelde özellikle gururumuz olan yerli solunum cihazının her aşaması ilgili firmaların üst düzey temsilcileri önemli ve özel detayları ile paylaşacak.

EĞİTİMDE İNOVASYON

Eğitimde inovasyonun neden gerektiğiyle ilgili bir panel olacak. Yapay zekayı eğitimde nasıl kullanabileceğimiz anlatılacak. Girişimci inovatif üniversite anlayışının dünyada ve Türkiye’de nasıl çığır açacağından panelde söz edilecek.

DİJİTALDE İNOVASYON

Dijitalde inovasyon panelinde yakın gelecekte dijitalleşmenin kentlerimizi, köylerimizi nasıl bir geleceğe taşıyacağı, dijital dönüşümün nasıl iş imkanı sağlayacağı, dijitalleşmenin ihracata ve yüksek inovasyonlara katkıları konuşulacak.

İHRACATTA İNOVASYON

İhracatta inovasyon panelinde ise inovasyonda ihracat yapan şirketlerin gelecek döneme nasıl hazırlanması gerektiği, değişime nasıl ayak uyduracağı, bir şirketin inovatif perspektifinin ne olması gerektiği gibi konular da bu panelde ele alınacak.

8. Türkiye İnovasyon Haftası turkiyeinovasyonhaftasi.com adresinden takip edilebilir.

Sayfa Yükleniyor...