'800 kişiyi alırım' dedi, işsizliğe çözüm önerdi

Zorlu Holding'in patronu Zorlu, işsizliğin çözümü için devletle sanayicinin işbirliği yapması formülünü önerdi.

'800 kişiyi alırım' dedi, işsizliğe çözüm önerdi

Ocak ayı istihdam rakamlarını değerlendiren işadamı Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Başbakan'ın işsizliğe karşın 'her TOBB üyesi bir kişi istihdam etsin' önerisinin çözüm olmadığını söyledi.

Zorlu, "Bir işçi aldınız bunu ne kadar sürdürebilirsiniz ardından insanlar çoğalıyor çözüm değil bu. İşverenlerin fazla istihdam yapması işsizliği düşürmez aksine rekabet gücü azalır. Sanayici ve devletin el ele bu sorunu çözmesi lazım" dedi.

Zorlu, Erdoğan'ın tekstilde emek sömürüsü olduğuna yönelik tespitine katıldı, ancak bir çağrıda bulundu: "Tekstil en çok istihdam yapan sektörlerden biri. Sektörde kayıtdışı çalışan, kayıtdışı istihdam eden vardır ancak bunları devletin kontrol altına alması lazım."

Zorlu, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın işadamlarına yaptığı 'vergi kaçırmayın, büyümeye bakın' uyarısına da "Kayıtdışından vazgeçmek lazım" diyerek destek verdi.

Ahmet Zorlu, Karayolları arazisindeki Zorlu Center'a "Beşi Bir Yerde" ismini taktığını ve projeyi 2012'ye yetiştireceklerini açıkladı.

Zorlu, "Beşi Bir Yerde, kültür merkezi, AVM, kongre merkezi, rezidans. 200-300 bin turist çekeceğiz" dedi.

800 KİŞİYİ ALACAK
2009'da 1.500 kişi istihdam eden Zorlu Grubu bu yıl 700-800 ilave istihdam planlıyor. İhracatta hedef ise 2009'da 2.5 milyar dolar olarak gerçekleşen rakamı 3 milyar dolara çıkarmak.

Sayfa Yükleniyor...