9 ürün hakkında toplatma kararı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, 9 ürün hakkında toplatma kararı verildiğini açıkladı. Ergün, ''Toplatma kararı verilen ürünler arasında oda ısıtıcıları, gece lambası ve tost makinası da var. Uygunsuz bulunan ürünlere yönelik 439 bin 337 lira idari para cezası uygulandı'' dedi.

9 ürün hakkında toplatma kararı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2012 yılının ilk 10 aylık döneminde 23 bin 633 farklı marka ve model ürünün denetlendiğini, güvensiz bulunan 9 ürün için daha toplatma kararı verildiğini açıkladı.

Bakan Ergün'ün Piyasa Gözetim ve Denetim Faaliyetleri'nin ilk 10 aylık sonuçlarına ilişkin açıklaması şöyle:

"Asansörler, elektrikli ekipmanlar, basınçlı ekipmanlar, gaz yakan cihazlar, makineler, otomotiv, aerosol kaplar, atex ürünleri, ayakkabılar, kazanlar, sivil kullanım amaçlı patlayıcılar, taşınabilir basınçlı ekipmanlar, tekstil ürünleri, teleferikler, hazır ambalajlı mamuller, zorunlu standartlar ve düzenlenmemiş alanda yer alan ürünler üzerinde denetim faaliyetleri yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Bakanlığımız denetim sorumluluğundaki ürünler, çoğu doğrudan tüketicilere de ulaşan ürünlerdir.

TESTTE YÜZDE 56'SI UYGUNSUZ VE GÜVENSİZ
Bu kapsamda Bakanlığımızca 2012 yılının ilk 10 aylık döneminde; toplam 23 bin 633 farklı marka/model ürün denetlenmiş, 2 bin 519'u uygunsuz bulunmuş ve uygunsuz bulunan ürünlere yönelik olarak 439.337 TL idari para cezası uygulanmıştır. 90 adet farklı markadaki ürün teste gönderilmiş, testlerden yüzde 56'sı uygunsuzluk ile sonuçlanmış ve güvensiz bulunmuştur.

Güvensiz bulunan 9 farklı marka/modelde ürün için toplatma kararı tedbiri uygulanmıştır. Yangın ve elektrik çarpma riskleri taşıyan bu ürünlere yönelik verilen toplatma kararlarından sekizi elektrikli ekipmanlar grubunda yer alan 4 farklı marka infrared oda ısıtıcısı, 2 farklı marka gaz dedektörü, bir gece lambası ve bir tost makinasına ilişkin; biri ise basınçlı ekipmanlar ürün grubunda yer alan yangın söndürücüye ilişkindir."

Sayfa Yükleniyor...