AB, Yunanistan yardımını görüşecek

Euro Bölgesi maliye bakanları bugün Belçika'nın başkenti Brüksel’de bir araya geliyor. Almanya ve Fransa, toplantıdan bir yardım kararı çıkmayacağını savunurken, ab kaynakları, bakanların bir yardım mekanizması belirleyebileceğini belirtiyor.

Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısının ana gündem maddesi Yunanistan olacak. Almanya ve Fransa bugünkü toplantıdan Yunanistan'a yönelik bir yardım kararı çıkmasını beklemiyor.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, ortada bir karar almayı gerektirecek yeni bir durum olmadığını ifade etti.

Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde ise “Toplantıda herhangi bir düğmeye basılmasını beklemiyorum çünkü bunun için çok erken” diye konuştu.

Kaynaklar, Almanya ve Fransa’nın açıklamalarına rağmen, maliye bakanlarının bugün Yunanistan'a yardım konusunda muhtemelen bir uzlaşıya varacaklarını bildirildi. Reuters’a konuşan AB kaynakları, Yunan yardımının nasıl bir mekanizmaya sahip olacağının bu toplantıda netleşebileceğini kaydetti.

Diğer yandan, Guardian gazetesi, AB'den, Yunanistan’a, ihtiyaç duyması halinde 25 milyar Euro sağlamaya yönelik destek planı çıkacağını iddia etti.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Ewald Nowotny, Yunanistan’In bir dış yardım almadan önce kamu finansmanını düzene sokmaya yönelik adımlar arttığını göstermesi gerektiğini söyledi. Avusturya basınına konuşan Nowotny, bazı Avrupa ülkelerinin IMF yardımı alma konusunda ihtiyatlı davrandıklarını, çünkü ımf üzerinden abd’nin etkisi altında kalacakları kanısında olduklarını dile getirdi.

Yunanistan'ın 2010 bütçe hedefi önlemlerinin uygulanmasına ilişkin takvimi yarın Avrupa Birliği'ne bir rapor halinde sunması gerekiyor.

Sayfa Yükleniyor...