ABD artık büyümeye odaklanacak

ABD Hazine Bakanı Geithner, hükümetin artık ekonomiyi kurtarmaktansa, büyüme hazırlıklarına odaklanabileceğini söyledi.

ABD artık büyümeye odaklanacak

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, ABD ekonomisinin hükümet stratejisini kurtarmalardan büyümeye kaydırmak için yeterli gücü topladığını söyledi.

ABD Kongresi’nde 700 milyar dolarlık kurtarma paketine ilişkin oturuma katılan Geithner, ekonominin bundan bir yıl öncekine oranla çok daha iyi durumda olduğuna dikkat çekti.

Ekonominin bir yıl önce çöküşün eşiğine geldiğini hatırlatan Geithner, iyileşmeye rağmen yine de bazı sorunlar olduğunu söyledi.

Geithner, ekonominin yeni bir döneme girmekte olduğunu ve bazı sıradışı destek önlemleri geri çekmeye başlamaları gerektiğini kaydetti.

Devletten yardım alan bankaların şu ana kadar 70 milyar doların üzerinde geri ödeme yaptıklarını söyleyen Geithner, gelecek 12 ila 18 ayda da 50 milyar dolarlık daha ödeme beklediklerini ifade etti.

6 AYDA 1 MİLYON İSTİHDAM YARATILDI
Öte yandan Beyaz Saray, Obama hükümetinin 787 milyar dolarlık canlandırma paketinin yasalaşmasını takip eden ilk altı ay içinde yaklaşık 1 milyon kişilik istihdam yarattığını açıkladı.

Canlandırma paketinin etkileri üzerine bir rapor yayımlayan Beyaz Saray, paketin ikinci çeyrek büyüme oranına 3 puana kadar katkı yaptığını kaydetti.

2010 sonuna kadar 3 milyon istihdam yaratmayı amaçlayan canlandırma paketi Şubat ortasında uygulamaya konmuştu.

Sayfa Yükleniyor...