ABD ekonomisinin üçte biri 'kurtarmaya' gitti

ABD yönetimi finansal sistemi kurtarmak için 4.7 trilyon doları gözden çıkarmak zorunda kaldı. Bu rakam ABD ekonomisinin 3'te Birini oluşturuyor.

ABD ekonomisinin üçte biri 'kurtarmaya' gitti

ABD yönetimi finansal sistemi kurtarmak için şu ana kadar 4.7 trilyon doları gözden çıkarmak zorunda kaldı.

ABD Kongresi'nin özel denetçilerinden Neil Barofsky'nin hazırladığı raporda, yer alan en kötü senaryoya göre, sistemi kurtarmak için 24 trilyon dolar harcanabileceği ifade ediliyor.

Barofsky'nin raporunda hükümetin sisteme enjekte ettiği net tutarın ise 3 trilyon dolar olarak gerçekleştiği belirtiliyor.

Hükümetten kaynak talep etme hakkına sahip tüm finans kuruluşlarının alabilecekleri maksimum parayı istemesi halinde oluşacak tutarın 24 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

Raporda finans sektörüne aktarılması taahhüt edilen 4.7 trilyon doların ABD ekonomisinin 3'te biri olduğuna dikkat çekiliyor ve raporda 2007 yılından bu yana atılan tüm tedbir adımları hesaplanıyor.

Bankaların şeffaflığına da değinen Barofsky, raporunda "Devlet desteği alan bankalar hiçbir şekilde bu kaynakları ne yönde kullanıldığına dair bir açıklama yapma zorunluluğu hissetmediler. Hazine de bankaları bu yönde sıkıştıramadı" dedi.

Barofsky, 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin başarısının Hazine'nin programı ne derece şeffaf yönettiğiyle doğru orantılı olacağını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...